Doorgaan naar hoofdcontent

Oproep!

Woon je in de Kempen en ...
- Ben je ook jaloers op al die naaiclubjes (oa. in Leuven en in Gent) die veel te veraf zijn?
- Wil je ook wel eens creatievelingen uit de buurt ontmoeten?
- Zou je graag af en toe een avondje alles ontvluchten om nieuwe dingen te maken?

Reageer dan snel, zodat de Stille Kempen de rest van België kan doen versteld staan.
Je moet geen grote talenten of veel gerief hebben, de goesting om te naaien is voldoende.

Reacties

  1. Aangezien Lier 'de poort der Kempen' wordt genoemd, voel ik me aangesproken :-) Afhankelijk van waar en hoe vaak... De goesting is er in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, mij lijkt het ook wel heel erg leuk!
    Maar natuurlijk,wanneer en vooral waar, want hoever reiken die stille Kempen eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik woon zelfs in jouw gemeente (Kempenaar, net als u!)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik woon hier ook in 'de Kempen' zeggen de Antwerpse vrienden altijd. Lijkt me een goed idee maar hangt inderdaad wat af van wanneer, waar en hooe vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij wonen in de Parel der Kempen hahahaha! Ik heb nog nooit een naald vastgehad, maar ooooh, wat zou ik dat wel graag doen...druk met werk en drie kindertjes, maar hier op het web zijn er die dat zelfs met 5 kinders georganiseerd krijgen dus...
    het klinkt als mooie Muziek in mijn oren!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Keileuk allemaal!! Overal naaiclubjes, geweldig!! Veel succes ermee dames!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gertje - KiddyMoon17 juni 2010 om 09:36

    @ Joanna: Ik ben ook van Mortsel. Kunnen we misschien samen rijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hier een borsbekenaar, dat ligt naast mortsel. :-)
    ik ben ook zwaar geinteresseerd, al naar gelang hoe wijd de stille kempen rijken (of reiken?)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Plezant plezant! Schrijft u allen in, dan kunnen we hopelijk toch op een beetje een centrale plaats mekaar eens tegemoet komen :)
    (het lijkt wel of heel de provincie Antwerpen gaat afkomen, de Kempen is duidelijk geen vaststaand begrip...)
    Dé Mme Zsazsa herselve is volgens mij ook van de Kempen trouwens :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Olee pistolee... ik doe mee.
    Ik woon in Mol, vlakbij Geel. Mij lijkt me dat erg leuk. Gewoon eens uitleg vragen ( over hoe dat smocken nu juist werkt...), ideetjes uitwisselen, een zjat koffie met een pateeke: mannekes toch, meer moet dat niet zijn. Hanne, we zullen het er op de komende babyborrel eens over hebben . Dat is al snel hé.
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo allemaal, van sommigen heb ik geen blog of emailadres. Kunnen jullie dit even doorgeven, dan mailen we binnenkort even rond.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. mijn mailadres : joanna.vanregenmortel@live.be
    gr,

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Antwerpen blijft achter :( Ik wil ook, maar niet alleen, en als't voor in't weekend is, is Limburg ook een optie voor mij :) Jihaa week en weekend sewing! Joepie de poepie!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gertje - KiddyMoon20 juni 2010 om 08:18

    Voor de mensen uit het Antwerpse: kijk eens hier!
    http://www.werkhuys.be/2009/node/217

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hallo!

    Ik woon in Balen, heb geen blog en nog niet zo veel naaikennis, maar ik ben wel héél enthousiast! Mijn mailadres: anneliesvbd@yahoo.com

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat zou ik ook wel zien zitten. Indien het niet te ver is uiteraard. Ik ben van Heist-op-den-berg, vlakbij Lier dus.
    lora_naait at hotmail dot com

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Hanne, blijkbaar werkt je mail nimmer?
    Kan je mij eens mailen? Heb een vraagje.
    anne

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo

    Ik ben van Herentals en heb wel geen blog, maar ben wel een trouwe lezer... Mag ik ook meedoen?
    katdesmet@msn.com
    Katrien

    BeantwoordenVerwijderen
  19. hallo,

    Ik ben ook van Heist op den berg net als lor@ en zou ook graag meedoen.
    leila_leila1@hotmail.com

    Groetjes,
    Leila

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Turnhout/Vosselaar hier! Ook wel geïnteresseerd,maar weet niet of ik voldoende tijd ga hebben....
    http://flaviestikkemie.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  21. hoi,

    nog iemand uit Mortsel hier. Zeer veel interesse, maar weet ook nog niet of ik een beetje tijd heb, maar 't lijkt me zoooo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. hoi hoi,
    ik lees dit nu pas... zijn jullie ondertussen gestart met een clubke in de stille kempen? ben anders ook wel geïnteresseerd. volg voorlopig nog naailes tot eind van het schooljaar, maar vind t daar beetje saai en wil een alternatief...
    Woon in Geel. laat maar iets weten op leenstynen@hotmail.com ajb. merci! groet, leen

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi, net als Lena Lena vroeg ik me af of het clupke nog samenkomt. Een uur kunnen doorwerken zonder kinderen en man lijkt me super.
    Eef

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ook ik vraag het me af: bestaat dat clubke ondertussen?
    Hanne

    BeantwoordenVerwijderen
  25. mag ik ook nog meedoen? annelies@lemkens.be

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik ook. Kan dat nog? Met twee jonge kinderen is het leuk om af en toe eens creatief te werk te gaan ;-). Ik woon in Geel, dus Mol is vlakbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hey Biesje, we hebben een paar keer afgesproken, maar dit is stillekes doodgebloeid. En een eigen naaiclubke oprichten is niet zo simpel als het lijkt, dus voorlopig naait ieder een beetje op zich. Moest er toch nog een herkansing komen, hou ik je op de hoogte.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. ey hallo, de naaiclub van de kempen is niet meer actief dan? ben nog maar pas bezig met naaien dus maybe heb ik wel interesse...

    wat ik me ook afvroeg of jullie ook al eens deelnamen aan een beurs om zelfgemaakte spulletjes te verkopen? (als particulier dan wel te verstaan) of richten jullie zo'n beurs in?

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hallo

    Recent gebeten door de naaimicrobe, ben ik op zoek naar een naaiclub in de omgeving van Herentals. Kennen jullie er één?

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hallo,

    Ik vond deze oproep nu pas, dus vroeg me af of er ondertussen al iets mee gebeurd is.
    Ik ben al even op zoek naar naailessen in de buurt. Ik heb een naaimachine, maar op mezelf heb ik niet de discipline om hier effectief iets mee te doen. Ik ben van Geel, maar ook in de omgeving zoek ik naar iets.

    Tips zijn voor mij ook steeds welkom!
    Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Jammer dat het is doodgebloeid want ik ben alvast héél erg geïnteresseerd en blijkbaar nog wel meer dames hierboven mij...

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ook op www.femma.be vinden jullie een landkaart met allemaal 'pins' naar naailessen, naaicursussen, naaisalons en naaikaffees van Femmagroepen in Vlaanderen en de Kempen! Na de zomervakantie starten er o.m. in Geel, Kasterlee, Herentals, Bouwel, ... weer nieuwe initiatieven van Femma-vriendinnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. hoi,hoi ook hier iemand de naaimicrobe te pakken woon in olen dicht bij herentals of geel gerda.ceulemans@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Yushu

 De nieuwe Fibremood (nummer 25intussen al) deed mijn hoofd tollen. Een prachtige herfstcollectie , maar mijn brein is nog in zomermodus. Daarom koos ik voor een top die nu al kan gedragen worden, maar perfect nog een tijdje meekan. Yushu is de naam van een patroon voor zowel een jurk als een bovenstuk. De snit is eenvoudig, het is de afwerking van de schouders die mij meteen in het oog sprong. Plooitjes, een schoudervulling, ik zag het al zo voor me.                               Het maakproces viel iets tegen. Ik koos voor een soepelvallend stofje en ploeterde met de afwerking van de armsgaten. De bijpassende elastische biais die ik kocht, was te zwaar, deed het geheel volledig uitlubberen. Biais gemaakt van de stof zelf, zorgde ook voor een dikte, die de top geen eer aandeed. Dus na veel zuchten, tornen, naaien, zuchten, tornen, naaien,  en dat nog eens maal 3, besloot ik de armsgaten gewoon af te werken met een zelfgeknipte boord uit mijn laatste restje stof.  Het beleg dat werd vo