Doorgaan naar hoofdcontent

Jules

De laatste dag van vorig schooljaar had Ella een valiesje bij. Niet voor haar, wel voor Jules. Meneer mocht de hele zomer hier komen logeren, als ik een nieuwe outfit voor hem maakte.


En zo gebeurde het. Het kostte me bloed, zweet en tranen. Niet voor het patroon, dat vond ik hier, wel om alle stofjes een beetje fatsoenlijk rond dat gekke lijfje te krijgen. Want zeg nu zelf, een echt fotomodel is Jules niet, en hij zal het ook nooit worden.


Maar speciaal voor u, op de catwalk, de enige, echte .... Jules:De eerste outfit is de nieuwe wintermode. Casual, maar toch chique. Met debardeur voor de frisse dagen, en een coole blazer voor de koude te trotseren.
De tweede outfit is er eentje om de winterkou te doen verdwijnen. Vrolijk rood, afgewerkt met bijpassend petje. Vergeet vooral niet om de palestinastappers te bekijken.
Ook aan een regenachtige dag werd gedacht. Jules zal kunnen buitenkomen met deze geweldige regenjas en dito hoed.
Deze salopette kan tegen een stootje.En op het strand zal iedereen omkijken naar die knapperd met een geweldige zwemshort aan.


De finishing touch gebeurde door Ella haar vriendje Bas, een echte nieuwe man.


En Ella ... die is er helemaal niet zo blij mee dat de vakantie gedaan is.
e

Reacties

 1. Amai, je hebt er werk van gemaakt! De regenjas en hoed zijn m'n favoriet:)
  Volgens mij is er weeral een juf in Vlaanderen bij die haar beide pollekes mag kussen met zo'n handige mama!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwh, je hebt niet op één tenueke gekeken! Heel mooi, allemaal! Knap gemaakt! De juf zal tevreden zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof, tof! dat wil ik dit jaar ook graag nog doen, als Jules hier komt logeren;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw zeg ! Zoveel nieuwe outfits voor Jules ! Hij zal nog meer de lieveling worden van al die nieuwe gezichtjes morgen !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoveel outfits. Dat wordt plezant in dat klasje. Nu kunnen ze Jules aan en uitkleden.
  Als ik juf was, zou ik Jules elke vakantie naar jou brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. amaai, ferm gedaan Hanne,super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt erg je best gedaan! Geloof ik dat Ella Jules niet meer wil laten gaan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daarom dat je zo weinig tijd hebt! Regenjas en strandoutfit zijn supercool!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof en toch iets makkelijker te kleden dan de kleine Jules, die ze hier meekrijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dankzij jouw mooie voorbeelden heb ik ook al enkele dingen voor onze Jules gemaakt!
  De resultaten zie je op mijn blog!
  Bedankt voor al je tips!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Yushu

 De nieuwe Fibremood (nummer 25intussen al) deed mijn hoofd tollen. Een prachtige herfstcollectie , maar mijn brein is nog in zomermodus. Daarom koos ik voor een top die nu al kan gedragen worden, maar perfect nog een tijdje meekan. Yushu is de naam van een patroon voor zowel een jurk als een bovenstuk. De snit is eenvoudig, het is de afwerking van de schouders die mij meteen in het oog sprong. Plooitjes, een schoudervulling, ik zag het al zo voor me.                               Het maakproces viel iets tegen. Ik koos voor een soepelvallend stofje en ploeterde met de afwerking van de armsgaten. De bijpassende elastische biais die ik kocht, was te zwaar, deed het geheel volledig uitlubberen. Biais gemaakt van de stof zelf, zorgde ook voor een dikte, die de top geen eer aandeed. Dus na veel zuchten, tornen, naaien, zuchten, tornen, naaien,  en dat nog eens maal 3, besloot ik de armsgaten gewoon af te werken met een zelfgeknipte boord uit mijn laatste restje stof.  Het beleg dat werd vo