Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pud...
Ooooh Sarah Kay!! Dat is hier bij ons niet meer te vinden ... :( Zo'n mooie knopen ook niet trouwens! En ik zit nochtans ook in de Stille Kempen (en ben nu heel erg benieuwd naar welke kringwinkel jij gaat ;)
BeantwoordenVerwijderenBlauberg-Herselt en de pas geopende winkel in Veerle-Laakdal. Maanden niks te vinden, maar de aanhouder wint. Ik probeer elke twee weken binnen te springen.
BeantwoordenVerwijderenDat is toch een eindje te ver voor mij... Ik hou het bij Brecht, Turnhout en Hoogstraten en idd, de aanhouder wint!
BeantwoordenVerwijderenBlauberg is onze kringwinkel, nu weet ik wie er met de leuke dingetjes gaat lopen ;-)
BeantwoordenVerwijderenMorganMagic