Doorgaan naar hoofdcontent

Song for life!

Ik werd verrast. Het enige dat ik tot gisterenavond wist, was: vrijdagavond, iets na zessen, ergens in Brussel en een kwartiertje. Er was al vanalles door mijn koppeke geschoten, maar niet hetgene wat er uiteindelijk op den agenda stond.

Een verrassing dus. Na zeven en half jaar deden wij onze openingsdans opnieuw in het VRT-gebouw, in het Bedankt-café van Studio Brussel. Allemaal voor Music for life, dat dit jaar in het teken staat van dementie. 

 
 
De jaarlijkse solidariteitsactie van Stubru verloopt deze keer zonder inzamelactie. Men wil in de eerste plaats dementie bespreekbaar maken. Omdat muziek hetgene is wat het langst in ons geheugen gegrift staat, is de naam Music for Life meer toepasselijk dan anders.

De twee dochters gingen mee en vonden het te gek. We werden onthaald als BV's, zagen een hele hoop bekende gezichten en bekende stemmen en waren even ook de ster van de dansvloer.


Merci Kris, voor de verrassing. Merci Stubru voor de leuke avond.

En voor diegenen die eraan twijfelden: ja, dat is mijn originele trouwkleed, en het paste nog!

Reacties

 1. Wauw seg,dat is een verrassing van formaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh! Ik heb dat gehoord! Stond met al de hormonen in mijn lijf te janken :) zo schoon! En dan vroeg ik me af, omdat ze heel specifiek zeiden dat de meisjes heeeeeel mooie jurken aanhadden, of hè zelfgemaakte zouden zijn en wie dan de blogster zou zijn! Jij dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. van een verrassing gesproken zeg! De max!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe kan het dat ik deze post gemist heb?
  Zo zalig! Zowel de verrassing als het feit dat ge nog in uw trouwkleed kon!
  Had hij dat meegenomen of had ge het toevallig aan die avond? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, Sanseveria, elke vrijdagavond na zes uur doe ik dat terug aan om dieje bewuste 25 juni niet te vergeten. Gniffel, gniffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lopez perez francisca26 december 2012 om 23:06

  Hallo, Ben op u blog gekomen omdat ik opzoek ben naar naaiclub/lessen . U zocht mensen van de Kempen ? Is Nooderwijk bij Herentals voldoende Kempachtig... Komen jullie nog samen om te naaien ? Zoeken jullie nog volk? Is er een lesgever? of toch iemand die er meer van kent als ikke ?
  Ik ben op veel vlakken heel creatief ..Maar nu ik na veel jaren nog eens een perfect passend kleedje vond dacht ik bij mezelf DAT MOET IK TOCH OOK KUNNEN NAMAKEN !!!! Ik hoor het wel hoe jullie tewerk gaan . U kan me bereiken op lopez.perez@skynet.be groetjes ,fra

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Into Hazel

De derde editie van FibreMood is er, en wat voor ééntje.  Het is een editie op mijn lijf geschreven. Wat een prachtige patronen, er zal hier nog wat genaaid worden, komende weken! Om jullie te doen meegenieten, maakte ik in voorproef al de Hazel. Oorspronkelijk plande ik een versie voor de oudste dochter, maar een blik in haar kleerkast leerde me dat daar niet echt nood aan was. Het werd een sportieve lange vest, met rits en kap voor mezelf dus. Omdat ik niet zo sportief ben (aheum, understatement of the year), koos ik voor scuba crèpe in plaats van joggingstof. En dat heb ik me niet beklaagd. Wat een zaligheid om te dragen. Ik moest wat puzzelen om alles uit de stof te krijgen, ik volgde niet de aanbevolen hoeveelheid stof, maar hé, het lukte net! Het maakproces verliep supervlot. Ik voegde enkel een voering voor de kap toe om mijn beige overlockgaren te camoufleren. Ik kijk nu al uit naar de lente, zodat ik mijn winterjas kan inruilen voor mijn Hazel. Patroon: Haze