Doorgaan naar hoofdcontent

Natte hond

Kennen jullie onze trouwe viervoeter al? Ik geloof niet dat ik hem hier al vermeld had, laat staan dat ik hem ooit officieel voorgesteld heb.

Tien jaar werd er bij een toenmalige collega een lief, klein hondje gedumpt. Bij haar kon het diertje onmogelijk blijven, en dus reed ik na de vroege mee tot daar en kwam thuis met een schattig hondje van ongeveer zeven maanden oud.
Als ik zeg schattig, dan bedoel ik ook schattig. Een lief beagletje, met van die grote puppy-ogen, Arno genaamd, maakt sindsdien deel uit van ons huishouden.

Intussen is Arno al op een iets meer gezegendere leeftijd, heeft hij ons huishouden zien groeien, is hij zelf ook wat gegroeid (en vooral in de breedte) maar die mooie puppy-ogen, die heeft hij nog altijd.
Ik geef het jullie op een blaadje, nergens ter wereld loopt er zo'n dankbaar beestje rond. Dankbaar voor zijn tweede leven hier bij ons. Amen.

Tot hier het heilige gedeelte.

Vorige vrijdag liet mijn al even heilige jongste dochter weer maar eens de deur van de auto openstaan. Ze doet dat niet expres, ze doet dat uit luiïgheid, en dat is iets anders dan expres. (maar daar een volgende keer meer over).
De auto staat bij ons op de oprit, binnen de poort, maar vanuit onze keuken zien we hem net niet staan. De poort staat er omdat de viervoeter altijd los rondloopt, en om zo te verhinderen dat hij denkt dat onze tuin nog groter is, dan hij al is.
Bij het vervolg moet ik waarschijnlijk geen tekeningetje maken.

Zaterdagochtend lag er dus een hond in den auto. Niet erg, zeg je? Pardon, er is niks dat zo stinkt dan een hond als het regent.
Ik kan hem geen ongelijk geven. als ik kon kiezen tussen een houten hok of een superdeluxe autozetel, was de keuze ook snel gemaakt. Hij heeft dan ook stoelendans gedaan, en overal ne keer gelegen.

Na ongeveer 2 uur stofzuigen waren alle haartjes verwijderd, maar de geur, mensenlief, het is net alsof het hele asiel mee in de auto zit.
Elk moment dat de raam kon blijven openstaan, gebeurde dit, met weinig resultaat. De chauffage durf ik niet opzetten, laat staan dat ik het knopje van de zetelverwarming opduw.
Iemand een gouden raad?

Reacties

 1. Reacties
  1. Maar gaat zo'n chemisch geurtje op den duur niet harder stinken dan de natte hond himself?

   Verwijderen
  2. http://medias.norauto.fr/pdf/378682.pdf
   Schijnt goed te werken. Heb het zelf nog niet gebruikt. Heb wel jaren geleden eens een soort 'poeder' gekocht dat je over de autozetels kon strooien, even laten inwerken en daarna gewoon stofzuigen. Maar, al sla je me dood, ik weet niet meer wat het was... :-/ Ik zou in eerste instantie eerder opteren voor een reinigend product dan voor een geurtje.Het geurtje kan daarna nog altijd... Veel succes!

   Verwijderen
 2. Ik wil een foto van de hond! En ik wil ook niet bij u in de auto zitten bij onze volgende date!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij Loogman kon je de stoelen laten wassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als je de geur er niet uitkrijgt kan je inderdaad een diepte-reiniging van je zetels vragen bij sommige carwashen. Mijn buur deed dat ooit omdat de kat in de zetel had geplast :)
  of kan je niet ergens zo een soort stofzuiger huren waar je tapijten mee kan reinigen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik lig echt dubbel van't lachen! Dit is echt té grappig, sorry… Heeft tante Kaat geen oplossing?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als die eens een lieve snoet trekt, zijn die geurtjes al gauw vergeten!! Onze koffer is een haarbak, Snuffel zit er elke dag in!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch maar de chauffage opzetten, volle bak zelfs. Geur gaat namelijk weg door warmte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat je er niet blij mee was, kan ik begrijpen, maar het is wel een leuk verhaal om te lezen. Heb er helemaal beelden bij ;-).

  Wat leuk, wekelijks een kringlooproute! Als ik uit de buurt ergens moet zijn, zoek ik ook regelmatig wat kringloopadresjes op. Ik verbaas mij altijd over de prijsverschillen, sommige kringloopwinkels vragen meer dan dat je het nieuw in de winkel koopt! Maar eh...als je met meerdere vriendinnen bent en allemaal hetzelfde voorwerp leuk vindt, hoe los je dat dan op ;-)?

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mag ik er toch een klein beetje mee lachen? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is leuker om te lezen dan om er in te zitten, dat is duidelijk ;)

  Tante kaat gebruikte natriumbicarbonaat (baking soda) om dingen te ontgeuren, zie ook:
  http://www.instructables.com/id/How-to-clean-a-mattress-1/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rijkelijk Bakpoeder eropstrooien, een nachtje laten liggenen dan stozuigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voor een keer een luxebeest, geeft de eigenaar veel plezier achteraf. Gieren hoor het verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Frikka

 Voila, het eerste naaisel van 2021 is een feit.  Eigenlijk lieg ik een beetje. De stof werd in december gekocht, het patroon lag overgetekend en uitgeknipt klaar. Ik moest dus enkel mijn goesting een beetje afstoffen om dit truitje in elkaar te zetten. Het is niet de eerste Frikka, dus het was een snel klaar projectje. De vorige sweater viel bijna uit elkaar, dus ik ben er zeker van dat deze ook niet veel in de kast zal liggen.  Stof: Huis van Katoen Patroon: Frikka van Fibremood De applicatie werd door dochterlief zelf op internet besteld.  Stoffenstand 2021:  2 in, 4 uit