Doorgaan naar hoofdcontent

Sew Challenge!

Davina organiseerde een Blogmeet en Sew Challenge. Twee dingen waar ik van hou. 
De blogmeet moest ik aan me laten voorbijgaan, maar de Sew Challenge, daar zei ik geen neen tegen. 
Ik wist dat ik drie criteria ging krijgen waaraan mijn naaisel moest voldoen en begon alvast te brainstormen. Omdat ik weinig voor mezelf naai, dacht ik dat dit de uitgelezen kans ging zijn om mezelf een keertje in het nieuw te zetten. Tot ik op 15 september mijn criteria kreeg. Retro, sportief en zacht. Drie woorden die ik niet bij mezelf geplaatst kreeg. 
In mijn brein broeiden verschillende plannen. Een jurkje in 4FF-stijl voor Noor, een tennis-outfit voor Ella (waar haal ik het begot, hier is zelfs geen tennisracket in huis te vinden), een Mara van Compagnie M in spons, ... Er is niets zo vermoeiend als een brein dat vol plannen zit, en waar je de weg in kwijtraakt.
Dus deed ik weer van uitstelgedrag. 
Donderdag werd de knoop doorgehakt, stofjes werden verzameld, fournituren gekocht en een patroon werd geknipt. Pas vrijdag tussen de soep en patatten kreeg ik deadlinestress, niet moeilijk als je weet dat ik dit weekend met de nacht sta.

Ik koos uiteindelijk Ella als slachtoffer en maakte voor haar een sportieve outfit.


Het retro-aspect vind u terug in de stofkeuze en het streepje op de mouwen. Het oorspronkelijk plan om de broek van hetzelfde streepje te voorzien, stootte op een Njet bij dochterlief en werd dus achterwege gelaten. Ook retro is het patroon van het broekje, gevonden in een Knippie uit mijn kindertijd.Het zachte gedeelte is terug te vinden in het streepje op de mouwen, in het beleg van de kraag en in de zakjes van het vestje, waarvoor een stukje knalroze fleece werd gebruikt.
Of ik geslaagd ben in mijn opzet, laat ik aan jullie over. Ella is in ieder geval heel tevreden en loopt al sinds gisteren in haar nieuwe outfit rond. 
Op de blog van Davina kan u toverkunsten van andere blogsters bewonderen!


Stof met kersjes: De Stoffenstraat
overige stof uit mijn voorraad
Patroon vestje: Knippie okt/nov 2009
Patroon broek: oude Knippie uit grootmoe's kast


Reacties

 1. waaaauuuuw, dit vind ik méér dan geslaagd zeg!! absoluut een voltreffer!!! en dat kreeg jij voor mekaar op... euh... 2 dagen? WOW! ik ben vol bewondering! prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. chique gedaan! Knap vestje, daar zou ik ook dagen in rondlopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En of je geslaagd bent !! Ik was vooral benieuwd in hoe je de drie criteria zou samen brengen en dit is de perfecte combinatie! Sorry dat het niets voor jezelf werd (ik zou zelf nog perfect in zo'n vest rondlopen ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zeer geslaagd! Lijkt me een outfit om nooit meer uit te doen! Den tuttefrut maakt het helemaal af ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Into Hazel

De derde editie van FibreMood is er, en wat voor ééntje.  Het is een editie op mijn lijf geschreven. Wat een prachtige patronen, er zal hier nog wat genaaid worden, komende weken! Om jullie te doen meegenieten, maakte ik in voorproef al de Hazel. Oorspronkelijk plande ik een versie voor de oudste dochter, maar een blik in haar kleerkast leerde me dat daar niet echt nood aan was. Het werd een sportieve lange vest, met rits en kap voor mezelf dus. Omdat ik niet zo sportief ben (aheum, understatement of the year), koos ik voor scuba crèpe in plaats van joggingstof. En dat heb ik me niet beklaagd. Wat een zaligheid om te dragen. Ik moest wat puzzelen om alles uit de stof te krijgen, ik volgde niet de aanbevolen hoeveelheid stof, maar hé, het lukte net! Het maakproces verliep supervlot. Ik voegde enkel een voering voor de kap toe om mijn beige overlockgaren te camoufleren. Ik kijk nu al uit naar de lente, zodat ik mijn winterjas kan inruilen voor mijn Hazel. Patroon: Haze