Doorgaan naar hoofdcontent

Ik breide een trui!

Jawel, ik herhaal: Ik breide een trui!
Niet zomaar een trui. Ik breide de Tara-mini, een breipatroon te vinden in de allereerste Fibre Mood. Onlangs schitterden ze met het (gratis) Frances-patroon, nu maken ze iedereen blij met hun nieuwe magazine, waar twaalf naai- en vier breipatronen in te vinden zijn.


Ik werd instant verliefd op de Tara, perfect gerief voor de oudste dochter.
Een beetje rechts, een beetje averechts, dat lukt nog wel. Maar verder dan een sjaal ben ik eigenlijk nog nooit geraakt. Tot nu dus. Het patroon wordt fijn beschreven en het lukte me dus werkelijk om een trui tevoorschijn te toveren. Breien met priemen nr 8 gaat vooruit als een trein. Ideale vakantiebezigheid.  
Wol zocht ik op zolder bij mijn moeder (daar ligt trouwens wol om mijn dochters tot hun achtiende verjaardag van truien te voorzien).
Ik gebruikte als basis Malou Light van Lang Yarns, een baby alpaca, een superzacht wolletje.
Om niet meteen aan een groot werkstuk te beginnen, maakte ik dus de Tara-mini. En Noor werd het gelukkige slachtoffer.


Omdat haar lijf hier en daar al een groeischeut vertoonde, verwacht ik binnenkort nog een groeispurtje. Zodoende verlengde ik de mouwen van het oorspronkelijk patroon wat, zodat de trui zeker niet ongedragen blijft. De trui is verre van perfect, mijn breiskills kunnen zeker nog wat bijgeschaafd worden. Maar ik ben fier op mijn breisel.
En de dochter zelf is in haar nopjes, ze wil in de trui blijven wonen!


Hoera voor Fibre Mood, hoera voor mezelf!

Meer inspiratie nodig? Kijk dan even op de Linkparty!

Reacties

 1. Jaloers is het niet, ik zoek een overtreffende trap want ik vind dit patroon ge-wel-dig schoon. Helaas vrees ik dat meneer Khadetjes me aan de deur zet als ik me verlies in nog een hobby ;). Werk die wol van de zolder maar op, je doet er mooie dingen mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan anders wel een paar redenen geven om toch te beginnen breien: je kan het op verplaatsing, je kan ook gezellig bij de rest van het huishouden plaatsnemen ipv in een hoekje achter je naaimachine, je kan intussen vrolijk mee film kijken of babbelen (wat ook niet kan met een naaimachine, dan eindigt bij ons meestal elke conversatie op: 'Laat maar!', en het is superverslavend!
  Dus ik denk dat je meneer niet gaat klagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Chapeau, je mag hier terecht fier op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kleurencombinatie!!! Wat zou ik toch graag zo kunnen breien, maar het zit er niet in vrees ik... echt supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Een winterse Drew

Ik laste een stop in, een stop op mijn to do lijst. Want hoe meer ik rondneus op internet, hoe langer deze wordt. En dat creëert voornamelijk veel chaos in mijn hoofd. Dus ik stopte met dingen toe te voegen en maak nu eerst het lijstje af. Ergens bovenaan stond een jas, die dochterlief heel graag zou willen. Gemakkelijkshalve zou ze kunnen gaan shoppen en met een soortgelijk kledingsstuk kunnen thuiskomen, ware het niet dat mijn stoffenvoorraad perfect voorzien was voor dit naaiwerk. Tot knopen toe zelfs. Haar eerste Drew werd bijna dagelijks gedragen, dus toen madam thuiskwam met een printscreen van een gevoerde jeansjas, moest ik niet nadenken. Al was het voeren van het jasje in mijn hoofd iets makkelijker dan in realiteit, er werd niet gevloekt, hooguit een keertje gezucht. Het lijkt een heel werkje, al die patroondelen, en dat doorstikken. Maar eigenlijk genoot ik er van. Zeker nu ik de dochter zie stralen in haar jasje. En het werkt ongelooflijk bevrijdend om iets van mi

Alice

Er ligt alweer een nieuwe Fibremood in de rekken. En dat terwijl ik al mijn naaiplannen van de vorige editie nog niet kon uitvoeren. Daarom koos ik deze keer voor een simpeler projectje, een trui. Alice is een klassiek patroon waar je veel kanten mee uitkan. De V-hals kan zowel voor als achter gedragen worden, mouwen met of zonder boord, je kiest dus zelf de look van je trui. Ik maakte een maatje kleiner dan de maattabel me voorschreef, oversized is niet echt mijn stijl. In de werkbeschrijving staan de afmetingen van het afgewerkte product, zodat je steeds een idee krijgt van de maat het kledingsstuk, en zelf niet te hard moet nameten. Verder volgde ik gewoon de werkbeschrijving, enkel het beleg liet ik achterwege. De hals werd afgewerkt met dezelfde boordstof als de mouwen en de onderkant. En oh, wat ben ik blij, mijn V-tje lukte van de eerste keer. De stofkeuze bepaalt mee de stijl van je trui. En dan sta je daar in de winkel, overdonderd door het aanbod, en zijn keuze