Doorgaan naar hoofdcontent

Naadjesendraadjes viert feest!

Jawel, ik vier een feestje. Want deze week bestaat mijn blog 10 jaar. TIEN jaar!
Toen ik ging pas werken, zocht ik een hobby waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Al snel ging ik naailes volgen om de basis te leren. Ik ze me daar nog staan met mijn goedkoop machientje van DenAldi! Maar ik was verkocht. Huisje, tuintje, naaimachien!
Regelmatig zocht ik tips op het www, al waren die toenertijd zeldzaam en vooral engelstalig. Op een random vrijdagavond besloot ik mijn avonturen te delen op mijn eigen plekje, en zo werd naadjesendraadjes geboren.
Intussen zijn we dus tien jaar verder. En er veranderde veel. Ik leerde naaitechnisch heel wat bij, groeide in mijn schrijfkunsten, leerde deftigere foto's maken. Blogland boomde, ik nam deel aan meetings, leerde toffe mensen kennen uit vele hoeken van België, ging op naaiweekend, stond een keertje in de krant, ... kortom mijn wereldje werd alleen maar mooier.

Naaien is nog steeds een uitlaatklep voor mij. Van het zoeken van de perfecte stof voor een patroon tot het zien geboren worden van mijn eigen creatie, ik kan me er volledig in verliezen. Er waren momenten dat het bloggen op een laag pitje stond. Het nemen van mooie foto's, een tekst schrijven, het vraagt toch wat inspanning. Toch blijf ik voldoening halen uit elke fijne commentaar.

Dit feestje had niet kunnen doorgaan zonder jullie. Daarom organiseer ik de volgende weken enkele weggeefacties. Hou het hier dus maar in de gaten!

Reacties

 1. Amai seg zo lang al! De tijd vliegt joh! Ik zit ook al aan zeven jaar ofzo, niet te geloven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waauw super! Jouw post doet me toch even terugneuzen om te kijken hoelang ik al bezig bent. Ik zit bijna aan de helf, nog eventjes te gaan dus. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwie! 10 jaar, seg, proficiat! En blij dat ik met jou ook naaiweekend kan en toe. Op naar 20j bloggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat met je blogverjaardag, 10 jaar al, een hele prestatie! Ik geniet elke keer weer van je posts :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend; "huisje tuintje naaimachien"
  Een welgemeende proficiat, 10 jaar is héél wat. Want hoe graag een mens dat ook doet, er kruipt best wel tijd in, in bloggen. Ik blijf hier vrolijk en met veel plezier verder lezen, ik hoop nog voor een lange tijd x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 10 jaar!!! Wow, proficiat!!! Doe er zeker nog 10 jaar bij he!! 👍👍👍

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Mabel en Babette, een perfect huwelijk!

Het bloggen staat hier op een laag pitje. Corona brengt hier wat rust in alle hobby's. Zo ook in het naaien. Ik geniet van de vrije momenten thuis, ik kan zelfs comfortabel om met mijn eigen getreuzel, nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Maar de nieuwe Fibremood gaf me terug een zetje. Ik twijfelde wat ik zou maken, er staat zoveel moois in de laatste editie. Omdat ik nog nooit eerder een broek met rits en gulp maakte, besloot ik deze kans te grijpen, ik daagde mezelf uit.  Stof werd gekozen, gewassen en ... bleef liggen. Het patroon werd meermaals bekeken, ik nam mijn maten, en twijfelde. Mijn gek lijf blijkt heupen te hebben in maat 40 en een taille in maat 44.  Echt he, ik ben geen appel, geen peer, maar een boulet! Iemand ooit al eens een broek gezien die naar boven toe breder wordt? Mijn hoofd snapt er nog steeds niks van.  Her en der werd er advies ingewonnen, maar de twijfel bleef. Dus werd het patroon aan de kant geschoven en maakte ik het me gemakkelijk. De broekplan