Doorgaan naar hoofdcontent

Naadjesendraadjes viert feest (2)

De laatste weken ben ik bezig met de aankleding van onze woonkamer. Tien jaar geleden gingen we voor grote verbouwingen. Een kleine achterbouw werd vervangen door een ruime keuken en badkamer, en een extra kamer op de bovenverdieping. Exact een jaartje later trokken we weer in onze nieuwe woonst. En voor de twijfelaars onder jullie: alle cliché's kloppen. We trokken er vol goede moed in, maar na zeven jaar zaten we nog steeds op dezelfde ongeverfde muren, lusterloze peertjes en oude meubels te kijken. Dus deden we stapsgewijs een inhaalmaneuver.
Afgelopen najaar was de woonkamer aan de beurt. Oude parket eruit, nieuwe erin. En hoera, de droomkast kwam er ook. Sinds een paar weken kijken we uit naar nieuwe zitmeubels en discussiëren we over verf, behang en raambekleding. Alle tips daarover zijn zeer zeker welkom!
Maar daar ging deze blogpost helemaal niet over gaan.

Om manlief te verrassen, en om al een beetje aan de aankleding van onze woonkamer te werken, zocht ik mijn twee favoriete foto's. Niemand zal zich verbazen als hierop de dochters prijken!
Een hele  (echt heeeeeeele) tijd geleden stonden zij voor de lens bij een bevriende fotografe. Prachtfoto's, waaruit moeilijk te kiezen valt. Ondanks dat de dochters intussen al heel wat centimeters matuurder geworden zijn, blijf ik fan van de expressie op deze foto's. En binnenkort pronken ze dus in mijn nieuwe living aan de muur. Ik koos voor foto's op forex. Mooi van kwaliteit, net wat ik in mijn hoofd had.



Om mijn blogverjaardag te vieren, mag ik één van jullie gelukkig maken met een aankoopbon van 25 euro van Smartphoto. Hebben jullie ook nog afdrukken, kerstkaartjes of kadootjes nodig? Waag dan je kans door hieronder te reageren. Op dinsdag 10 december maak ik de winnaar bekend.

Oja, voor de nieuwsgierigen onder ons, kom hier te weten wie de cd van Het Geluidshuis won!

fotocredits: Els Wuyts

Reacties

  1. Wij gaan bijna verhuizen dus ook ik ben bezig met wat er op de muren gaat komen. Het zou dus zeker goed uitkomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn hier ook begonnen aan de binnenkant kant van ons huis, dus zou zeker van pas komt😀

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh ja dat zou fantastisch zijn 😍 nu nog zo'n mooie foto's vinden als die van jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moet zalig zijn om deze stappen te kunnen zetten en nu nog verder te kunnen plannen. Een mens moet altijd dromen in het vooruitzicht hebben ... Nietwaar??? Onze grote inrichting kwam 3 jaar geleden al tot stand. Maar een extra foto op de kast of aan de muur zou ik wel leuk vinden. Ik geniet nu van de kleine plannen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Proficiat met de inrichting van je huis en je blogverjaardag. Wij hebben ook sinds begin dit jaar een nieuw huis en verlichting hangt er ook nog niet overal :-) Ik zou heel graag kerstkaartjes maken, dus dat bedrag zou zeker goed van pas komen. Duimen maar :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Liesbeth Lievens6 december 2019 om 13:04

    Hey Hanne, Proficiat met je blogspot verjaardag! Super mooie foto's van je dochters! Nog vele blogspot-jaartjes gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige foto's... tof, naar een plaatsje voor een extra nieuwe foto moeten wij hier niet lang zoeken !!!
    Fase van afwerking,... zalig toch !?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. OOoh, met onze nieuwste spruit erbij (nu 10 dagen oud), begint het weer te kriebelen om eens werk te maken van mooie fotoadrukken! Ik waag graag mijn kansje.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Yushu

 De nieuwe Fibremood (nummer 25intussen al) deed mijn hoofd tollen. Een prachtige herfstcollectie , maar mijn brein is nog in zomermodus. Daarom koos ik voor een top die nu al kan gedragen worden, maar perfect nog een tijdje meekan. Yushu is de naam van een patroon voor zowel een jurk als een bovenstuk. De snit is eenvoudig, het is de afwerking van de schouders die mij meteen in het oog sprong. Plooitjes, een schoudervulling, ik zag het al zo voor me.                               Het maakproces viel iets tegen. Ik koos voor een soepelvallend stofje en ploeterde met de afwerking van de armsgaten. De bijpassende elastische biais die ik kocht, was te zwaar, deed het geheel volledig uitlubberen. Biais gemaakt van de stof zelf, zorgde ook voor een dikte, die de top geen eer aandeed. Dus na veel zuchten, tornen, naaien, zuchten, tornen, naaien,  en dat nog eens maal 3, besloot ik de armsgaten gewoon af te werken met een zelfgeknipte boord uit mijn laatste restje stof.  Het beleg dat werd vo