Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn laatste winternaaisel

Deze week komt er een nieuwe editie van Fibremood uit. Ik kan al niet wachten om te beginnen dromen van de lente- en zomercollectie.
Maar voorlopig zullen we onze wintergarderobe nog kunnen gebruiken. En gelukkig maar. Ik maakte een tijdje terug een winterjas voor mezelf. En deze wordt nog elke daggebruikt.
Net na het uitkomen van de 7de Fibremood zag ik allerlei leuke Frida's passeren. Dus kwam hij op mijn lijstje terecht.
Een mooi ribfluweeltje werd verknipt. Omdat ik een winterversie wou, diepte ik uit mijn voorraad een mooi lapje dat als voering mocht dienen op. Een lapje dat al twee generaties lag te wachten. Er hing zelfs nog een prijskaartje aan, wel 218 Belgische Frank had het ooit gekost. Om het geheel nog iets warmer te maken, werd er nog een extra laagje fleece aan de voering toegevoegd. En daar heb ik al superveel geniet van gehad.


Een contrasterende paspel maakt de binnenkant net dat tikkeltje mooier. Niet mijn idee, ik stal het van op het www, maar geen idee meer waar.


Supercontent ben ik met mijn Frida. 


Reacties

  1. Super tof jasje! Ik begrijp je contentement helemaal. En wat een prachtige voering, die kleuren zijn zo mooi en duidelijk tijdloos!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een supertof jasje, je zou het zelfs expres open laten hangen met zo'n mooie voering

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Mabel en Babette, een perfect huwelijk!

Het bloggen staat hier op een laag pitje. Corona brengt hier wat rust in alle hobby's. Zo ook in het naaien. Ik geniet van de vrije momenten thuis, ik kan zelfs comfortabel om met mijn eigen getreuzel, nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Maar de nieuwe Fibremood gaf me terug een zetje. Ik twijfelde wat ik zou maken, er staat zoveel moois in de laatste editie. Omdat ik nog nooit eerder een broek met rits en gulp maakte, besloot ik deze kans te grijpen, ik daagde mezelf uit.  Stof werd gekozen, gewassen en ... bleef liggen. Het patroon werd meermaals bekeken, ik nam mijn maten, en twijfelde. Mijn gek lijf blijkt heupen te hebben in maat 40 en een taille in maat 44.  Echt he, ik ben geen appel, geen peer, maar een boulet! Iemand ooit al eens een broek gezien die naar boven toe breder wordt? Mijn hoofd snapt er nog steeds niks van.  Her en der werd er advies ingewonnen, maar de twijfel bleef. Dus werd het patroon aan de kant geschoven en maakte ik het me gemakkelijk. De broekplan