Doorgaan naar hoofdcontent

Cosynette verslaving!

Een paar weken geleden lanceerde Katrien haar nieuwste patroon, de Cosynette. Ik kon me niet bedwingen na het zien van de vele voorbeelden en een paar klikken later zat het patroon in mijn inbox.
In mijn voorraad lag nog voldoende materiaal voor de mediumversie, enkel een rits en bijhorende tassenband werden aangekocht. En toen ... bedacht ik me dat mijn moeder een paar dagen later jarig was, en ik nog geen kado kocht.  Gelukkig ben ik een kei in last-minute werk, en schuiven met plannen. Opnieuw dook ik in mijn stoffenkast en vond nog een setje dat perfect matchte. Het voordeel van jarenlang hamsteren en gierig knippen.

Ik begon aan de mediumversie met alle opties, flap met ritszakje vooraan en verborgen zakje achteraan.
Het parcours verliep bijna vlekkeloos, enkel de dubbelzijdige kleefband ontbrak in mijn naaikoffer, en deze had nu wel mooi van pas gekomen. Al lukte het zonder, mits wat gefoefel, ook wel.
Om het geheel wat te breken, zocht ik een bijpassende paspel voor de flap vooraan. Wegens geen in voorraad, koos ik een zigzagbandje. Mijn twijfels hierover verdwenen toen het volledige plaatje klaar was. Zigzagbandjes worden wel ooit terug een hit, ik introduceer ze nu al maar dan.

Het zien van moeders versie, deed me snel besluiten mijn Cosynette snel af te werken. Ik ging voor net dezelfde opties, al was het lot me niet altijd even goed gezind. Naaiwerkjes starten, wegleggen, hier en daar even verderdoen, het vraagt om problemen. Mijn tornmesje kwam regelmatig van pas. Met bijhorende zuchten uiteraard. Intussen raakte het wel klaar, en ben ik supertevreden met mijn versie.Voorlopig heb ik tassen genoeg, maar ik weet zeker dat er nog Cosynetjes gemaakt gaan worden. Het is een patroon in drie verschillende groottes, met vele opties en een duidelijke werkbeschrijving, met heel veel foto's, waardoor het ook te doen is voor minder ervaren naaisters. Enkel superlatieven dus!
Twijfel je nog? Kijk dan zeker op Instagram om inspiratie op te doen. Ik ben overtuigd dat jij je ook niet kan bedwingen.

Patroon: Cosynette van Katrienette
Stof en benodigdheden: Huis van Katoen

Stoffenstand 2020: 13 in, 32 uit


Reacties

  1. Wow Hanne, keimooi! En da zigzagbandje, je hebt da goe gevonden. De mama zal wel superblij geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Mabel en Babette, een perfect huwelijk!

Het bloggen staat hier op een laag pitje. Corona brengt hier wat rust in alle hobby's. Zo ook in het naaien. Ik geniet van de vrije momenten thuis, ik kan zelfs comfortabel om met mijn eigen getreuzel, nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Maar de nieuwe Fibremood gaf me terug een zetje. Ik twijfelde wat ik zou maken, er staat zoveel moois in de laatste editie. Omdat ik nog nooit eerder een broek met rits en gulp maakte, besloot ik deze kans te grijpen, ik daagde mezelf uit.  Stof werd gekozen, gewassen en ... bleef liggen. Het patroon werd meermaals bekeken, ik nam mijn maten, en twijfelde. Mijn gek lijf blijkt heupen te hebben in maat 40 en een taille in maat 44.  Echt he, ik ben geen appel, geen peer, maar een boulet! Iemand ooit al eens een broek gezien die naar boven toe breder wordt? Mijn hoofd snapt er nog steeds niks van.  Her en der werd er advies ingewonnen, maar de twijfel bleef. Dus werd het patroon aan de kant geschoven en maakte ik het me gemakkelijk. De broekplan