Ik ben een luie naaister. En voor jullie met je ogen draaien, ik ben echt een
luie naaister. Het is ook wel een heel proces, dat naaien. Patroon kiezen, maat
bepalen, patroon overtekenen en evt. aanpassen, stof en fournituren uitzoeken,
daar word ik al moe van. Dan komt mijn uitstelgedrag boven, begin ik te
treuzelen, verschuift mijn materiaal van de tafel naar de strijkplank en weer
terug. Echt doorwerken zit er meestal niet in. Geen idee of deze afwijking een
naam heeft, maar als iemand een remedie heeft, laat het me dan weten. Soms kan
ik er van genieten, maar meestal word ik pas blij als ik effectief achter mijn
naaimachine zit. Daarom hou ik er ook van om patronen te herbruiken. Het
bespaart me tekenwerk, gewoon het patroon op de stof en klaar. Je weet vooraf al
hoe de pasvorm zal zijn en je deed het al eens een keer, waardoor de
werkbeschrijving meestal minder noodzakelijk wordt (alhoewel ik me door mijn
enthousiasme dan af en toe toch laat verrassen) en een tweede versie dikwijls
sneller klaar is. Ja, ik ben fan van toffe patronen die ik meer dan één keer kan
gebruiken..
Sofie van Wisj maakte me onlangs zeer blij. Haar gekende Fons en Lena patroon heeft een
nieuwe optie, een gratis mouwoptie. Ideaal bij deze mindere temperaturen. Er
zijn drie soorten mouwen, en deze passen zowel op Fons, Lena en Sien. Genoeg
variatiemogelijkheden om een hele kleerkast te vullen.
Ik viste mijn patroon uit de kast, zocht een bijhorend lapje en voor ik het wist was mijn naaiwerk klaar.
Weer werd mijn kleine neefje blijgemaakt, deze maal met een Fonssweater.
Op haar blog liet Sofie ze weten dat er binnenkort ook een vrouwenversie voor Fons en
Lena beschikbaar zal zijn! Ik kan al niet wachten!
Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pud...
Reacties
Een reactie posten