maandag 1 maart 2010

KAK!

Mijn naaimachine is een weekje in verlof.
Ik ben er juist mee langs de winkel gegaan omdat de laatste tijd de steken niet meer zo mooi waren. Blijkbaar is de veer van de draadspanning versleten. Met een beetje geluk mag ik vrijdag alweer mijn machineke gaan halen (en kost het me 'maar' 60 euro).

De man van de winkel gaf me direct tegen mijn voeten: 'Ge moet altijd stikken met goeien draad, hé madammeke! Da van den Aldi of van Ikea, da deugd nie zalle, zo doede uw machien kapot!'

Ik heb hierboven nog een machien van 'den Aldi' staan. Misschien dat ik dat nog eens ne keer onder het stof onderuit haal.

5 opmerkingen:

 1. Zei die man echt 'madammeke' tegen u? Daar heb ik zo een hekel aan!
  Hopelijk is't machien snel in orde.

  Oh, en een geweldige titel! Kort, krachtig en meteen duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nog op zoek naar een goede hersteller. Ik heb nu een goedkoop machientje, maar hier staat ook nen singer klaar om een lapke onder te schuiven, en die heeft gewoon een beetje onderhoud nodig, maar ik zou niet weten waar ik daarvoor moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oei, balen is dat zeg. Vooral ook dat het nog zoveel geld gaat kosten :(

  Hopelijk kun je snel weer aan de slag!

  groetjes,
  MaMaMar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Sese: Jawel, hij zei 'madammeke', wetende dat ik nog geen 32 ben, en de meneer die tegenover mij stond, schat ik ook nog geen 45 jaar. Dat vind ik echt KAK!

  @ Sabine: Eigenlijk is het machien van ons mama. Zij kocht het zes jaar geleden in Herentals, en ik heb het nu daar gewoon terug binnengedaan. Achter de meneer zijnen toog stonden zeker twaalf machines te wachten op herstelling. Ofwel is het nen dikke prutser, ofwel kan hij het heel goed, dat valt dus nog af te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha, dat maakt mijn machien mij ook duidelijk. Ik vloek soms omdat hij zo gevoelig is aan slechte draad, maar daar is blijkbaar een goede reden voor. Mijn machien wilt alleen Gütermann en aanverwanten, anders kan ik gegarandeerd mijn pincet bovenhalen.

  BeantwoordenVerwijderen