Doorgaan naar hoofdcontent

Cake

Morgen is het grootoudersfeest. Aan de bereidwillige mama's (en papa's natuurlijk) werd gevraagd om een cake te maken, zodat de kinderen iets lekkers kunnen presenteren aan al die moemoes en vava's.

Deze ochtend ging ik nog even langs de buurtwinkel voor een grote reep chocolade. Toen Ella enkele weken geleden jarig was, maakte ik een lekkere chocoladetaart, en die zou ik in de voormiddag ook bakken. Maar waar was het recept gebleven?

Een half uur later zette ik dus maar de computer op en googlede naar 'chocoladecake'. De eerste link was die van Piet Huizentruit (laat dat 'ten eerste' net de man zijn waar mijn haren recht van omhoog gaan staan, 'ten tweede' ... hihihi). De volgende link was die van ... Tante Hilde. Dat is dus de dame die van die geweldig mooie poppen maakt. Als die een receptje blogt, wil ik dat maar al te graag proberen. Het werd al een paar jaar geleden gepost, maar zoiets vervalt niet, dus ging ik aan de slag. Zonder helpende kinderhandjes (die werden voor de tv geplaceerd met een koek in de handjes, slechte mama dat ik ben), dus nam ik de pannenlikker zelf in de hand.

Foto's van het resultaat kan ik niet laten zien, één of andere snodaard heeft waarschijnlijk de camera laten opstaan, zodat ik straks nog naar de winkel moet voor nieuwe batterijen. Maar het heeft gesmaakt.

Reacties

 1. jummie, ik heb er alweer goesting in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hm... zelfgemaakte cake smaakt altijd het best!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm cake! 'k moet wel zeggen, 'k zou die van Piet ook wel eens geprobeerd hebben. Dat is namelijk dé man die mijn man heeft leren koken!Wat als grapje bedoelt was (het kookboek voor nieuwjaar van vrienden), heeft ervoor gezorgd, dat ik nu af en toe eens niet zelf moet koken en dat er nu en dan eens een lekker dessertje voor me klaarstaat!!!
  Dus voor mij lang leve Piet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Mabel en Babette, een perfect huwelijk!

Het bloggen staat hier op een laag pitje. Corona brengt hier wat rust in alle hobby's. Zo ook in het naaien. Ik geniet van de vrije momenten thuis, ik kan zelfs comfortabel om met mijn eigen getreuzel, nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Maar de nieuwe Fibremood gaf me terug een zetje. Ik twijfelde wat ik zou maken, er staat zoveel moois in de laatste editie. Omdat ik nog nooit eerder een broek met rits en gulp maakte, besloot ik deze kans te grijpen, ik daagde mezelf uit.  Stof werd gekozen, gewassen en ... bleef liggen. Het patroon werd meermaals bekeken, ik nam mijn maten, en twijfelde. Mijn gek lijf blijkt heupen te hebben in maat 40 en een taille in maat 44.  Echt he, ik ben geen appel, geen peer, maar een boulet! Iemand ooit al eens een broek gezien die naar boven toe breder wordt? Mijn hoofd snapt er nog steeds niks van.  Her en der werd er advies ingewonnen, maar de twijfel bleef. Dus werd het patroon aan de kant geschoven en maakte ik het me gemakkelijk. De broekplan