dinsdag 23 maart 2010

Cake

Morgen is het grootoudersfeest. Aan de bereidwillige mama's (en papa's natuurlijk) werd gevraagd om een cake te maken, zodat de kinderen iets lekkers kunnen presenteren aan al die moemoes en vava's.

Deze ochtend ging ik nog even langs de buurtwinkel voor een grote reep chocolade. Toen Ella enkele weken geleden jarig was, maakte ik een lekkere chocoladetaart, en die zou ik in de voormiddag ook bakken. Maar waar was het recept gebleven?

Een half uur later zette ik dus maar de computer op en googlede naar 'chocoladecake'. De eerste link was die van Piet Huizentruit (laat dat 'ten eerste' net de man zijn waar mijn haren recht van omhoog gaan staan, 'ten tweede' ... hihihi). De volgende link was die van ... Tante Hilde. Dat is dus de dame die van die geweldig mooie poppen maakt. Als die een receptje blogt, wil ik dat maar al te graag proberen. Het werd al een paar jaar geleden gepost, maar zoiets vervalt niet, dus ging ik aan de slag. Zonder helpende kinderhandjes (die werden voor de tv geplaceerd met een koek in de handjes, slechte mama dat ik ben), dus nam ik de pannenlikker zelf in de hand.

Foto's van het resultaat kan ik niet laten zien, één of andere snodaard heeft waarschijnlijk de camera laten opstaan, zodat ik straks nog naar de winkel moet voor nieuwe batterijen. Maar het heeft gesmaakt.

3 opmerkingen:

 1. jummie, ik heb er alweer goesting in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hm... zelfgemaakte cake smaakt altijd het best!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm cake! 'k moet wel zeggen, 'k zou die van Piet ook wel eens geprobeerd hebben. Dat is namelijk dé man die mijn man heeft leren koken!Wat als grapje bedoelt was (het kookboek voor nieuwjaar van vrienden), heeft ervoor gezorgd, dat ik nu af en toe eens niet zelf moet koken en dat er nu en dan eens een lekker dessertje voor me klaarstaat!!!
  Dus voor mij lang leve Piet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen