Doorgaan naar hoofdcontent

Tandarts

Een bezoekje aan de tandarts, een jaarlijks noodzakelijk kwaad. Telkens het kaartje in de brievenbus valt om me er te doen aan herinneren dat het alweer een jaartje geleden is, probeer ik het zo ver mogelijk weg te steken. Maar op een bepaald moment moet je gewoon bellen om een afspraak te maken.
Ik probeer mijn kinderen deftig op te voeden en hen zo weinig mogelijk van mijn tandartsangst
te laten voelen. Tot nu toe is dat steeds gelukt. Voor hen is de tandarts een lieve dame die elk half jaar naar de tandjes kijkt, ze poetst met lekkere tandpasta en dan voor de spiegel nog eens uitlegt hoe je best je tandenborstel gebruikt. Bespaart me een hoop discussies elke ochtend en avond in de badkamer. De tandarts heeft het zo gezegd, basta.
Maar voor mij is die lieve dame niet zo lief meer eens ik in de stoel lig. Ik zou veel liever alle ramen poetsen, 16 manden strijk doen en de gft-bak uitkuisen dan daar 4 minuten met mijn bek open te gaan liggen.
Vorige week was het weer zo ver. Ik lag op de stoel, keek in de ogen van de tandarts, gewoon omdat er niet veel meer te zien was door die grote lamp boven mijn mond en probeerde iets op te maken uit haar non-verbale gedrag. Er verdween af en toe een spiegeltje in mijn mond, er kwam ook een blaasdingetje aan te pas en wachtte met een bang hartje op het verdict.
Jawel, een gaatje, rechts achteraan. Of ik het meteen wilde laten vullen? Tuurlijk, ik kom liever geen twee keer.
Voila, na een halve dag, mijn halve gezicht heeft zolang geslapen, was ik het leed bijna vergeten.
Tot gisteren. Plots voelde ik dat er een scherp stukje achteraan mijn tand zat. Ik voelde nog eens met mijn tong langs die tand en jawel, er ontbrak een stukje. Pijn deed het niet, het hinderde eigenlijk ook niet echt, maar deze keer kon ik het telefoontje naar de tandarts niet echt uitstellen. (een dag geen chocotoff eten, lukt me wel, maar een hele week ....)
Ik mocht dus weer langskomen en plaatsnemen in de stoel. En ja, er was een stukje tand afgebroken, dus kreeg ik nog een nieuwe vulling. Intussen ken ik de hele procedure en ik moest vaststellen dat het allemaal minder erg was dan vorige week.
Wie weet vind ik het volgende tandartsbezoek gewoon leuk.

Reacties

  1. ik doe gewoon mijn ogen dicht (voor het felle licht), denk aan iets anders en val bijna in slaap...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ken ik nu echt niet: tandartsangst. Misschien omdat ik zo'n slechte tanden heb. Ik ben al van jongsaf gewoon om gaatjes te laten vullen. Als kleuter gaf ik de tandarts een kus en zei 'danku'. Dat had de man nog nooit meegemaakt :-) (An)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. brrrrrrr.... tandarts....... mijn nachtmerrie.....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Mabel en Babette, een perfect huwelijk!

Het bloggen staat hier op een laag pitje. Corona brengt hier wat rust in alle hobby's. Zo ook in het naaien. Ik geniet van de vrije momenten thuis, ik kan zelfs comfortabel om met mijn eigen getreuzel, nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Maar de nieuwe Fibremood gaf me terug een zetje. Ik twijfelde wat ik zou maken, er staat zoveel moois in de laatste editie. Omdat ik nog nooit eerder een broek met rits en gulp maakte, besloot ik deze kans te grijpen, ik daagde mezelf uit.  Stof werd gekozen, gewassen en ... bleef liggen. Het patroon werd meermaals bekeken, ik nam mijn maten, en twijfelde. Mijn gek lijf blijkt heupen te hebben in maat 40 en een taille in maat 44.  Echt he, ik ben geen appel, geen peer, maar een boulet! Iemand ooit al eens een broek gezien die naar boven toe breder wordt? Mijn hoofd snapt er nog steeds niks van.  Her en der werd er advies ingewonnen, maar de twijfel bleef. Dus werd het patroon aan de kant geschoven en maakte ik het me gemakkelijk. De broekplan