Doorgaan naar hoofdcontent

De ultieme relatie-test!

Jawel, wij ondergingen vorig weekend de ultieme relatie-test. Dan heb ik het niet over een wild weekend op Temptation Eiland, neen, ik heb het over een Pax-kast uit het gamma van de grote geel-blauwe Zweedse meubelgigant.

Terwijl ik in een bevlieging onze slaapkamer leeghaalde, de muren een nieuw kleurtje gaf en een streepje behang tegen de muren plakte, rijpte het plan om ook een nieuwe kast te voorzien. Een nieuw bed was voorzien, maar bij de kast, die niet meer bij de kamer zou passen, had ik niet stilgestaan.
Nu moet je weten dat in ons huis nog geen enkele kamer afgewerkt is. Ons meubelwaar bestaat uit oude, tweedehandse, soms echt aan vervanging-toe-zijnde dingen. En regelmatig krijg ik de kriebels en verhuist er al eens iets van plaats.

Na wat puzzel-, denk- en rekenwerk besloot ik de Pax-kast van de dochters in onze kamer te placeren. Zo gezegd, zo gedaan. Er werd wat volk opgetrommeld om mee kasten te verhuizen voordat manlief weer thuiswas. En ik was content.
Of toch bijna content. Kleine meisjes hebben niet zoveel kleedjes, dus voor hun was de kast ruim genoeg. Voor ons, daarentegen, ontbraken er nog een aantal lades, mandjes, planken, ... Op naar Ikea dus.

Met een volle koffer kwamen we thuis aan. Terwijl de dochters hun zondagnamiddag elders doorbrachten, gingen wij aan het klussen. Vijsjes sorteren, plannetjes volgen, af en toe eens iets terug uit elkaar halen, ... We hebben het overleefd. Maar het blijft toch altijd spannend.

Nu ben ik echt content. Deze week probeer ik nog voor de afwerking van de kamer te zorgen, en dan kan ik beginnen dromen over de volgende plaats die ik wil inrichten.

Reacties

  1. Haha, ik snap dat volledig, een uitdaging is het, ikea als koppel doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik zal wel gek zijn maar ik doe dat graag, Ikea-dingen in elkaar zetten. Ik doe het wel alleen. Vrees dat het anders ook niet altijd goed zou aflopen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lol, ikea als koppel doen, tot daar aan toe, ikea als koppel in elkaar zetten, daar komt miserie van. Bij ons denkt de man steeds dat hij het wel kan zonder plannetje. NOT!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Mabel en Babette, een perfect huwelijk!

Het bloggen staat hier op een laag pitje. Corona brengt hier wat rust in alle hobby's. Zo ook in het naaien. Ik geniet van de vrije momenten thuis, ik kan zelfs comfortabel om met mijn eigen getreuzel, nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Maar de nieuwe Fibremood gaf me terug een zetje. Ik twijfelde wat ik zou maken, er staat zoveel moois in de laatste editie. Omdat ik nog nooit eerder een broek met rits en gulp maakte, besloot ik deze kans te grijpen, ik daagde mezelf uit.  Stof werd gekozen, gewassen en ... bleef liggen. Het patroon werd meermaals bekeken, ik nam mijn maten, en twijfelde. Mijn gek lijf blijkt heupen te hebben in maat 40 en een taille in maat 44.  Echt he, ik ben geen appel, geen peer, maar een boulet! Iemand ooit al eens een broek gezien die naar boven toe breder wordt? Mijn hoofd snapt er nog steeds niks van.  Her en der werd er advies ingewonnen, maar de twijfel bleef. Dus werd het patroon aan de kant geschoven en maakte ik het me gemakkelijk. De broekplan