Doorgaan naar hoofdcontent

't Stressmanneke in Dardennen

Kanker, een vreselijk woord, een vreselijke ziekte.
Onze lieve collega Jules ondergaat momenteel voor de tweede maal een loodzware behandeling, waarvoor hij ook drie weken in isolatie moet.
Om hem te laten weten dat wij elke dag aan hem denken, vertrekt er iedere ochtend een gevulde enveloppe naar zijn kamertje in het UZA.

Net deze week vond ons jaarlijks midweekje Dardennen plaats. Wij reserveren een huisje en onze uurrooster word zo bijeengepuzzeld, dat elke collega de kans krijgt om daar te komen ontstressen. (en je kan je voorstellen dat er serieus moet gepuzzeld worden, want het werk op een spoedgevallendienst kan je niet zomaar stilleggen.)

Vorige week knutselde ik een broertje van het Stressmannetje in elkaar. Samen met ons genoot hij volop van ons uitje in Dardennen.


Als de fotoreportage klaar is, mag het stressmannetje zijn verhaal in onze Jules zijn oor gaan fluisteren, zodat hij ook kan meegenieten van onze avonturen.

Reacties

 1. dat is echt den tweelingbroer van stressmanneke, tof dat je zo een fotoreportage maakt voor die collega!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. sterkte en moed aan je collega. En ben blij dat jullie enorm met hem inzitten en er ook wat voor doen. tof, dat mannetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naast het zalige idee van een ontstress-weekend is Stressmanneke ook nog eens superschatig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supertof, Hanne! Jules boft maar met zo'n collega's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat stressmanneke is goed gelukt, en elke heeft gelijk. Jules kan zich vast geen betere collega's wensen! we duimen voor hem mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Mabel en Babette, een perfect huwelijk!

Het bloggen staat hier op een laag pitje. Corona brengt hier wat rust in alle hobby's. Zo ook in het naaien. Ik geniet van de vrije momenten thuis, ik kan zelfs comfortabel om met mijn eigen getreuzel, nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Maar de nieuwe Fibremood gaf me terug een zetje. Ik twijfelde wat ik zou maken, er staat zoveel moois in de laatste editie. Omdat ik nog nooit eerder een broek met rits en gulp maakte, besloot ik deze kans te grijpen, ik daagde mezelf uit.  Stof werd gekozen, gewassen en ... bleef liggen. Het patroon werd meermaals bekeken, ik nam mijn maten, en twijfelde. Mijn gek lijf blijkt heupen te hebben in maat 40 en een taille in maat 44.  Echt he, ik ben geen appel, geen peer, maar een boulet! Iemand ooit al eens een broek gezien die naar boven toe breder wordt? Mijn hoofd snapt er nog steeds niks van.  Her en der werd er advies ingewonnen, maar de twijfel bleef. Dus werd het patroon aan de kant geschoven en maakte ik het me gemakkelijk. De broekplan