Doorgaan naar hoofdcontent

Een weekendje vol: plezier

Feest, donderdag was het hier feest. Omdat Noor haar eerste communie deed. 
Jawel, wij zijn nog van die mensen die beslist hebben hun kind een katholieke achtergrond mee te geven. Zoals meneer pastoor vertelde: een kind mag weten dat er iets is, waarop men in moeilijke tijden kan terugvallen. 

De viering zat super in elkaar. De leerkrachten zorgden ervoor dat het een luchtig geheel werd, waarin elk kind (gelukkig waren er maar 17 feestelingen) zijn steentje aan mocht bijdragen. 

En nadien werd er dus een feestje gevierd, hier ten huize. We deden niks ongewoons, gewoon lekker eten, uitgekozen door het feestvarken zelf:

Aspergesoep

videe of stoofvlees met frietjes
( en natuurlijk groentjes)

dessertjes à volonté:
chocomousse, rijstpap,
 fruitjes die je in de chocoladefontein kon dopen
of een suikerspin

Tussendoor werd er gebadmintond dat het niet meer mooi was. Kortom, Noor had het feest van haar dromen.

Waar jullie natuurlijk op zitten te wachten is een foto van de feestkledij. 
Ergens begin januari postte ik op Facebook een bericht dat we al kleedjes gekocht hadden. Ik ging me niet laten vangen, maar voor ik het wist, was ik toch verkocht. Noor zag een mooi kleedje in de vitrine en klaar. Dat dacht ik toch.
Een paar weken geleden moest madam haar outfit nog eens aandoen, en plots leek het toch niet de gedroomde communiejurk. Er zat dus niets anders op dan stof te kiezen en zelf aan de slag te gaan.

Stofje: Little Daisy van Soft Cactus
Patroon: Zelf samengesteld na een hele naailes kleedjes gepast te hebben
jasje: CKS


Reacties

 1. Proficiat! De dochter ziet er prachtig uit! Kleedje, jas en haartjes zijn echt mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dikke proficiat aan de feesteling (wat ben ik stiekem blij dat ik niet de enige van 'die mensen' ben, die zijn kinderen al dat moois zou willen meegeven)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleuren! Ik ben nog altijd voorstander van kleur voor kids...ook al is het voor een communie ;-) Mooie foto's!
  Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Proficiat aan het feestbeest en de familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd! Ze straalt, die Noor, maar ze ziet er dan ook prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Supermooi. Al een ferm madam! En fotos om in te kaderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super mopi en zeker veel mooier dan dat gekochte exemplaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Alice

Er ligt alweer een nieuwe Fibremood in de rekken. En dat terwijl ik al mijn naaiplannen van de vorige editie nog niet kon uitvoeren. Daarom koos ik deze keer voor een simpeler projectje, een trui. Alice is een klassiek patroon waar je veel kanten mee uitkan. De V-hals kan zowel voor als achter gedragen worden, mouwen met of zonder boord, je kiest dus zelf de look van je trui. Ik maakte een maatje kleiner dan de maattabel me voorschreef, oversized is niet echt mijn stijl. In de werkbeschrijving staan de afmetingen van het afgewerkte product, zodat je steeds een idee krijgt van de maat het kledingsstuk, en zelf niet te hard moet nameten. Verder volgde ik gewoon de werkbeschrijving, enkel het beleg liet ik achterwege. De hals werd afgewerkt met dezelfde boordstof als de mouwen en de onderkant. En oh, wat ben ik blij, mijn V-tje lukte van de eerste keer. De stofkeuze bepaalt mee de stijl van je trui. En dan sta je daar in de winkel, overdonderd door het aanbod, en zijn keuze

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!