vrijdag 20 februari 2015

Week 2 #boostyourpositivity

Eten, iets wat redelijk belangrijk is in mijn leven.
Honger heb ik zelden, goesting in iets lekkers bijna continu.
Misschien heeft het te maken met mijn afkomst. Thuis was er altijd eten in overvloed: vaderlief baatte jarenlang een taverne uit, sinds 10 jaar hebben ze een huiskamerrestaurant. Ik kon dagelijks kiezen uit de hele menu en ook vandaag nog komen er regelmatig overschotjes deze richting uit.

Toch probeer ik zelf dagelijks vers eten op tafel te zetten.
Elke zaterdag trekken we naar 'het Metteke' in Geel (plaatselijk rommel/groenten/bloemenmarkt) waar we voor een habbekrats verse groenten en fruit kopen voor de rest van de week.
Aan de eetlust van de dochters zal het ook niet liggen, ik ben gezegend met kinderen die bijna alle groentjes lusten. Van spruitjes over witloof, boontjes, ... er is niet veel dat ze echt niet eten.
De laatste tijd probeer ik regelmatig nieuwe dingen uit. Jeroen Meus blijft een topper: makkelijke receptjes die altijd in de smaak vallen. Ik deelde mijn favoriete recept al eerder uit. Om uw vingers mee op te eten, zo lekker.

Vorige week wou Noor venkel eten, zoals grootva (de kok dus) het altijd klaarmaakt. Ik kies meestal voor een iets luiere versie, gewoon in de puree, grootva maakt venkel met een sausje. Een telefoontje later kreeg ik een receptje toegeschoven.


Makkelijk dus: 
venkel in stukjes, 
stoven in ruim wat boter, 
klein beetje bouillon toevoegen, 
wat verdunnen met een klein beetje melk,
 peper en zout naar smaak 
en klaar. 1 opmerking:

  1. ga ik eens proberen want ik kies ook altijd voor de 'luie' versie :-)
    zus 3

    BeantwoordenVerwijderen