woensdag 25 februari 2015

Week 3: #boostyourpositivityDaar ik geen ochtendmens ben, gebeurt bij mij het meeste in de loop van de avond. Overdag (en zeker 's ochtends) ligt mijn tempo gewoon een heel stuk lager. Daarom plan ik een aantal werkjes ook later op de dag. Time-management noem ik zoiets.
Werken in een drie-ploegenstelsel zorgt ervoor dat onze agenda een puzzel is, gelukkig een flexibele puzzel, ik kan gerust taakjes opschuiven om iets leuks te gaan doen. Toch zijn er een paar zekerheden in die puzzel.

* Wassen en strijken gebeurt hier alleen in het weekend (en dan nog liefst voor de tv). Ik zet een aantal manden klaar en sorteer de kledij per kast, wat mij weer wat tijd uitspaart als ik alles op z'n plaats leg.

*Poetsen gebeurt hier tussen de dagdagelijkse dingen door: tijdens het koken trek ik een kast open en storteer alles, ik maak dan ook meteen een lijstje om boodschappen te gaan doen. Als de kinders in bad zitten, maak ik dankbaar gebruik om daar te poetsen, zij het bad uit, de vloer met nat en klaar.

*Op zaterdag gaan we naar het Metteke in Geel, een groenten- en rommelmarkt, waar je lekkere seizoensproducten kan kopen aan lage prijsjes. Idem voor bloemen en planten.
Ik koop groenten en fruit voor de hele week, en maak er bij thuiskomst een aantal klaar voor de diepvries.
De restgroenten uit de frigo worden gesneden en in porties voor soep, spaghettisaus of wok ingevrozen.

*'s Avonds wordt er opgeruimd, de afwasmachine klaargezet, gestofzuigd, kleertjes klaargelegd, boekentasjes gemaakt, dat spaart 's morgens een hoop tijd.

*Afval wordt binnen al gesorteerd en éénmaal per dag loop ik naar buiten en drop alles meteen in de juiste vuilbak.

*Ik sta meestal als laatste op (ik ben echt geen ochtendmens), ik loop door alle kamers, maak bedjes op en zwier alle ramen open. Om de twee dagen wordt er gezorgd dat de boven stofvrij verklaard is (gelukkig dient die alleen om te slapen, dus over het algemeen blijft het daar wel proper).

*Hetzelfde voor de badkamer, iedereen is me voor, ik kom als laatste, ik neem een doekje, ga door de wasbakken en de douche. Voila, spik en span.

Waarschijnlijk heeft iedereen zo wel een beetje routine. Het voorgaande lijstje zorgt ervoor dat ik regelmatig tijd overheb om leuke dingen te gaan doen. Maar daar lees je later wat over.

1 opmerking: