donderdag 25 februari 2010

Lente

Wanneer is de lente in het land? Dat kan je zien aan allerlei kleine dingen.
Mijn ultieme lente-gevoel speelt zich af in de slaapkamer. En voordat iedereen rare gedachten krijgt, zal ik het hier vlug expliceren. Stel je voor: Je wordt wakker gemaakt door een zonnestraaltje dat door een kier in de gordijnen recht op je neus schijnt. Je pitst je ogen snel weer dicht, draait je om en hoort op de achtergrond vogeltjes fluiten. Gewoon geweldig (en nog meer geweldig is dat je dan nog even kan blijven liggen, en niet dat er binnen een paar minuten iemand naast je bed staat te roepen dat het al licht is buiten)

Op haar blogje kan je iets winnen als je een foto van je favoriete lentebloem post. Bij deze waag ik dus mijn kansje.
De foto van de bloem is genomen vorig jaar 24 maart in Manderfeld (onze oostkantons). We logeerden op de bovenverdieping van een huisje bij hele lieve mensen. In een week tijd maakten we daar bijna alle seizoenen mee: een leuk lentezonnetje, regen en storm en op een ochtend zelfs sneeuw. Tijdens het spelen in de sneeuw kwamen we volgend bloemetje tegen:
de krokus. Als ik dit bloemetje tegenkom, weet ik dat het bijna gedaan is met winteren.
Tot nu toe heb ik er nog geen tegen gekomen, ofwel heb ik nog niet goed opgelet, ofwel moet de lente nog beginnen!

2 opmerkingen:

  1. Ik hunker nu toch ook echt harder en harder naar de lente... En krokusjes: ook hier nog niet tegengekomen. Zijn ze niet laat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier is de lente begonnen! Het eerste krokusje werdt gespot in m'n tuin! M'n humeur was direct een stuk beter!

    BeantwoordenVerwijderen