Doorgaan naar hoofdcontent

Denaldi

Wekelijks valt hier het reklammeke van den Aldi in de brievenbus. En elke week verbaas ik me over wat ze in de aanbieding hebben. Meestal zit er een rode draad in de weekaanbiedingen. Zo vind je er vanaf morgen een heel assortiment schoolspullen terug: passer, meetlat, cursusblok, lijmstiften, ...
Niet abnormaal, binnen een paar weken is de vakantie weer voorbij, dus moeten de schooltassen nu stilaan terug gevuld worden.
Wat echt wel niet in het rijtje past, is een imitatievetplant. Jaja, een imitatievetplant.(zie p11 van het wekelijkse blaadje) Een woord dat niet alleen een hoge score opbrengt bij het scrabblen. Wie in godsnaam verzint zoiets. Als er nu één plant is die net geen verzorging nodig heeft, dan is het wel een vetplant. Je kan voor 3.99 euro net zo goed een echt model aanschaffen, wat zeg ik, misschien wel twee of drie.
Terwijl ik nog een beetje verbaasd verderblader, valt mijn oog op een wel gekke prent (p17). De bijhorende titel is zo mogelijk nog gekker: Ledneklicht. Het duurt even voor ik doorheb waar ik de juiste klemtoon moet leggen.' Led-nek-licht, flexibel licht voor allerlei toepassingen'. Op het plaatje is een meneer een zekeringenkast grondig aan het bekijken.  Help, het ligt misschien aan mij, maar ik kan geen enkel andere toepassing bedenken voor dit gekke gereedschap.
Soit, waarom ik eigenlijk over het reklammeke van den Aldi begon. Er staan sinds kort ook receptjes in. Geen wereldschokkende nieuwe dingen, maar wel leuk om inspiratie op te doen. (zegt ik, die elke dag aan mijn collega's vraag wat ze nu weer gaan klaarmaken) Deze week is het Capellini met scampi's en rode pesto.
Als het de bedoeling is om mensen naar hun winkel te lokken, met het recept in hun handen, buip, dan is dit deze keer volledig mislukt. Ik duik de kast en de diepvries in en maak een lekkere variant van hun recept. Een foto van het resultaat, dat was eigenlijk het doel, is jammer genoeg niet gelukt. De pasta was sneller op dan hij gemaakt werd. Voor herhaling vatbaar dus.
(en voor diegenen die curieus zijn, je kan alles bekijken op www.aldi.be)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Alice

Er ligt alweer een nieuwe Fibremood in de rekken. En dat terwijl ik al mijn naaiplannen van de vorige editie nog niet kon uitvoeren. Daarom koos ik deze keer voor een simpeler projectje, een trui. Alice is een klassiek patroon waar je veel kanten mee uitkan. De V-hals kan zowel voor als achter gedragen worden, mouwen met of zonder boord, je kiest dus zelf de look van je trui. Ik maakte een maatje kleiner dan de maattabel me voorschreef, oversized is niet echt mijn stijl. In de werkbeschrijving staan de afmetingen van het afgewerkte product, zodat je steeds een idee krijgt van de maat het kledingsstuk, en zelf niet te hard moet nameten. Verder volgde ik gewoon de werkbeschrijving, enkel het beleg liet ik achterwege. De hals werd afgewerkt met dezelfde boordstof als de mouwen en de onderkant. En oh, wat ben ik blij, mijn V-tje lukte van de eerste keer. De stofkeuze bepaalt mee de stijl van je trui. En dan sta je daar in de winkel, overdonderd door het aanbod, en zijn keuze

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!