donderdag 17 december 2015

Daarom!

Slapeloze nachten, een slechte gewoonte van de laatste weken. Soms is het leven geen glitter en glamour.
Ik ben een wrak, mentaal en fysiek. Zou me willen opsluiten voor een paar weken, in een eigen veilige cocon. Proberen uit mijn hoofd te zetten dat ik een slechte moeder ben, dat ik mijn kind de laatste weken niet geholpen heb, ondanks haar vraag naar hulp. Maar dit zal niet zo snel te fiksen zijn.

Ik ben blij met de mensen om me heen, zij die me doen inzien dat het niet zo is, die alle tijden haar blijven geloven en vertrouwen zijn en ervoor zorgen dat we niet ten onder gaan.

Men krijgt je klein, als ze je kind raken. En kinderen zijn zo hard voor elkaar. Mijn hart is gebroken toen bleek dat al die pesterijen al meer dan een jaar aan de gang zijn. Al lang zoeken we de oorzaak van haar frustraties elders. Omdat we blijven geloven in het goede van de mensen. Er werd getwijfeld aan hobby's, aan invulling van de agenda, er werd gepraat, geroepen, gelachen, verweten, geweend, maar deze week kwam de waarheid aan het licht. Ze lag voor het grijpen, en toch deden we er alles aan om het niet te zien. Al die omwegen die we namen, doen me nu pijn. De verloren tijd vreet aan me.

Maar ik ben fier op haar, fier op haar doorzettingsvermogen, op haar moed om toch nog plezier te vinden in een dag, fier op haar hele sterke wezen.

Lieve kleine muis, samen krabbelen we weer recht en we gaan ervoor. Samen zijn we sterk en gaan we deze reus verslaan.

x

8 opmerkingen:

 1. Soms moet een probleem " rijpen" en dat heeft tijd nodig. Maar Hanne dat maakt jou nog geen slechte moeder! De vakantie zal jullie beide deugd doen...zalige, rustige kerstdagen en fijn nieuwjaar in verschiet...Geniet ervan, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh hopelijk komt er snel wat verlichting. Succes daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Hanne. Zo moeilijk dat dit klinkt...
  Ik duim mee voor het snelle verslaan van die reus! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai da komt hier binnen hoor! Blijven roepen, lachen, wenen en samen zoeken. Geniet van een hopelijk iets rustigere vakantie! knuffel x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens jullie heel veel sterkte.Laat de moed niet zakken en ga er samen voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfieuw, dat komt hier even hard aan! Ik ken jou of je dochter niet, maar ik wens je veel samen-sterkte in de strijd tegen dit monster!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik pink een traantje mee. Goed om te lezen dat de reus zich getoond heeft. Zodat er samen weerwerk geboden kan worden. Ben er zeker van dat jullie daar met jullie creativiteit en muzikaliteit snel in zullen slagen. Fijne feestdagen gewenst! x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel moed! En niet aan jezelf twijfelen, voor niks nodig :)

  BeantwoordenVerwijderen