Doorgaan naar hoofdcontent

Daarom!

Slapeloze nachten, een slechte gewoonte van de laatste weken. Soms is het leven geen glitter en glamour.
Ik ben een wrak, mentaal en fysiek. Zou me willen opsluiten voor een paar weken, in een eigen veilige cocon. Proberen uit mijn hoofd te zetten dat ik een slechte moeder ben, dat ik mijn kind de laatste weken niet geholpen heb, ondanks haar vraag naar hulp. Maar dit zal niet zo snel te fiksen zijn.

Ik ben blij met de mensen om me heen, zij die me doen inzien dat het niet zo is, die alle tijden haar blijven geloven en vertrouwen zijn en ervoor zorgen dat we niet ten onder gaan.

Men krijgt je klein, als ze je kind raken. En kinderen zijn zo hard voor elkaar. Mijn hart is gebroken toen bleek dat al die pesterijen al meer dan een jaar aan de gang zijn. Al lang zoeken we de oorzaak van haar frustraties elders. Omdat we blijven geloven in het goede van de mensen. Er werd getwijfeld aan hobby's, aan invulling van de agenda, er werd gepraat, geroepen, gelachen, verweten, geweend, maar deze week kwam de waarheid aan het licht. Ze lag voor het grijpen, en toch deden we er alles aan om het niet te zien. Al die omwegen die we namen, doen me nu pijn. De verloren tijd vreet aan me.

Maar ik ben fier op haar, fier op haar doorzettingsvermogen, op haar moed om toch nog plezier te vinden in een dag, fier op haar hele sterke wezen.

Lieve kleine muis, samen krabbelen we weer recht en we gaan ervoor. Samen zijn we sterk en gaan we deze reus verslaan.

x

Reacties

  1. Soms moet een probleem " rijpen" en dat heeft tijd nodig. Maar Hanne dat maakt jou nog geen slechte moeder! De vakantie zal jullie beide deugd doen...zalige, rustige kerstdagen en fijn nieuwjaar in verschiet...Geniet ervan, succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh hopelijk komt er snel wat verlichting. Succes daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh Hanne. Zo moeilijk dat dit klinkt...
    Ik duim mee voor het snelle verslaan van die reus! x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Amai da komt hier binnen hoor! Blijven roepen, lachen, wenen en samen zoeken. Geniet van een hopelijk iets rustigere vakantie! knuffel x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wens jullie heel veel sterkte.Laat de moed niet zakken en ga er samen voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Pfieuw, dat komt hier even hard aan! Ik ken jou of je dochter niet, maar ik wens je veel samen-sterkte in de strijd tegen dit monster!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ook ik pink een traantje mee. Goed om te lezen dat de reus zich getoond heeft. Zodat er samen weerwerk geboden kan worden. Ben er zeker van dat jullie daar met jullie creativiteit en muzikaliteit snel in zullen slagen. Fijne feestdagen gewenst! x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Veel moed! En niet aan jezelf twijfelen, voor niks nodig :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, Ć©Ć©n intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn Ć¼berschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Yushu

 De nieuwe Fibremood (nummer 25intussen al) deed mijn hoofd tollen. Een prachtige herfstcollectie , maar mijn brein is nog in zomermodus. Daarom koos ik voor een top die nu al kan gedragen worden, maar perfect nog een tijdje meekan. Yushu is de naam van een patroon voor zowel een jurk als een bovenstuk. De snit is eenvoudig, het is de afwerking van de schouders die mij meteen in het oog sprong. Plooitjes, een schoudervulling, ik zag het al zo voor me.                               Het maakproces viel iets tegen. Ik koos voor een soepelvallend stofje en ploeterde met de afwerking van de armsgaten. De bijpassende elastische biais die ik kocht, was te zwaar, deed het geheel volledig uitlubberen. Biais gemaakt van de stof zelf, zorgde ook voor een dikte, die de top geen eer aandeed. Dus na veel zuchten, tornen, naaien, zuchten, tornen, naaien,  en dat nog eens maal 3, besloot ik de armsgaten gewoon af te werken met een zelfgeknipte boord uit mijn laatste restje stof.  Het beleg dat werd vo