zondag 27 december 2015

Kadootjestijd!

Buitenhuiswerkende ouders, één daarvan in een ploegensysteem, kinders met allerhande hobby's, ouders met een een aantal vrijetijdinnemende bezigheden, ... onze agenda is een redelijke puzzel.
Regelmatig komt er iemand babysitten. Gelukkig zijn we gezegend met een grote familie. Grootouders staan steeds klaar om kleinkinderen te vertroetelen, en intussen zijn er ook nichtjes groot genoeg om hier een oogje in het zeil te houden.
Loes, het oudste nichtje, komt regelmatig een avondje met de meisjes spelen en krijgt ze zonder problemen netjes op tijd in bed. Om haar te bedanken, mocht Loes iets op haar verlanglijstje schrijven.
Ze liet met twee dingen maken, die gek genoeg nog nooit vanonder mijn machien vandaan kwamen: slabbetjes voor een pasgeboren babyvriendje en een toiletzak.

Ik zocht in de kast en vond nog een verdwaalde slab, tekende die na en dook in de restjeskast. Klaar.
Een dankbaar projectje, dat zeker voor herhaling vatbaar is.Wat iets meer tijd en moeite nodig had, was de toiletzak. Uitstelgedrag zorgde er weer voor dat ik pas de avond voordien aan het naaien ging. Op zich niet zo heel moeilijk, maar mijn enthousiasme zorgde ervoor dat ik het tornmesje meer dan één keer in mijn handen had. Ik ben niet compleet tevreden met het resultaat. Ik had geen bijpassend garen, de vlieseline was iets te stug, er was geen paspel lang genoeg om boven en onder in dezelde kleur te doen, kortom, dit verdient een herkansing.
Het patroon vond ik hier, de stofjes komen uit dezelfde restjeskast.7 opmerkingen:

 1. de slabbetjes zijn Lief. Het tasje is gewoon prachtig!!! Ben je er niet tevreden over? Het ziet er SUPER uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is natuurlijk maar één foto, maar ik zie niks mis aan die toiletzak! De verschillende paspels zijn net leuk, en het resultaat had zo Pip Studio kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kadootjes! Het toilettasje is supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het tasje anders geweldig! Dat strikje is de max!

  BeantwoordenVerwijderen