Doorgaan naar hoofdcontent

Goede voornemens

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens, die dan naar nog betere gewoonte al na een paar weken flagrant de mist in gaan. Ik moet er niet om liegen, elk jaar plan ik zoiets als minder snoepen, een paar kilo's afvallen, meer sporten, meer tijd steken in vriendschappen, leren neen zeggen, ... en wegens te weinig karakter en tijd komt hier niks van in huis.(en ik hoop dat jullie nu allemaal instemmend ja zitten te knikken) Dus dit jaar zou ik geen goede voornemens maken.
Tot Marjolein met een uitdaging kwam. Wat als we blogvoornemens zouden maken? Ik liet het even bezinken en kwam tot het besluit dat het misschien wel zou werken. (al kunnen we daar binnen twaalf maanden pas iets concreets over vertellen natuurlijk)
Om mezelf niet teveel druk op te leggen, besloot ik om vier voornemens te maken.
Bij deze probeer ik in 2018 officieel :
- elke maand van selfish sewing te doen (hoera, daar ben ik deze maand dan al in geslaagd!)
- mezelf wat meer toe te leggen op het maken van mooie foto's
- een stand bij te houden van mijn stoffenvoorraad (in en uit) in de hoop dat deze tegen het einde van het jaar wat slinkt.
- geen kadootjes meer te kopen, enkel homemade spulletjes worden uitgedeeld

Dit weekend ging ik alvast met het laatste voornemen aan de slag.
Ella werd uitgenodigd op een feestje van twee klasgenootjes. Ik maakt snel knikkerzakjes uit restjes stof, zodat er naast een centje toch een klein kadootje kon afgegeven worden.


Benieuwd naar ander goede blogvoornemens? Ga snel een kijkje nemen bij






Reacties

  1. Geen cadeautjes kopen vind ik wel een leuke uitdaging. Veel succes met je voornemens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij bent het jaar dus al heel goed gestart op het gebied van goede voornemens :-)
    Veel succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk om idee om zelfgemaakte presentjes te geven. Ik ben benieuwd wat je zoal gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk kikkerzakje! Vergeet vooral geen plezier te beleven in het naaien... Veel succes met de goede voornemens! Just go for it!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dapper, die homemade cadeautjes... ik zag ooit eens een -nochthans erg neutrale- Dorothy tas die ik cadeau gaf bij een ander verschijnen, dat deed toch zeer en ik moet zeggen dat ik sindsdien bijna niets meer maak om te geven. Ik zag op een verjaardagsfeest ook eens een prachtig handgemaakt tasje afgegeven worden met als reactie van de jarige "er zit niets in" en mijn goesting zonk nog wat dieper.
    En nu genoeg met mijn negativiteit; Ć©rg benieuwd naar wat je voor jezelf gaat maken, en hoe het met de rest van je -keihaalbare ;)- voornemens zal verlopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Succes met je plannen, stof in en uit (Haha herkenbaar). Naar al je zelf gemaakte cadeautjes ben ik benieuwd, dus die zal ik met plezier volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ook weer zo'n leuke! Die cadeautjes ben ik benieuwd naar... hier een familie die dat niet echt weet te appreciƫren spijtig genoeg... succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke voornemens, ook ik ben benieuwd naar de zelfgemaakte kadootjes! Vind ik zelf ook altijd heel leuk om te doen en om te geven, maar inderdaad, niet iedereen weet het te appreciƫren...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, Ć©Ć©n intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn Ć¼berschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Yushu

 De nieuwe Fibremood (nummer 25intussen al) deed mijn hoofd tollen. Een prachtige herfstcollectie , maar mijn brein is nog in zomermodus. Daarom koos ik voor een top die nu al kan gedragen worden, maar perfect nog een tijdje meekan. Yushu is de naam van een patroon voor zowel een jurk als een bovenstuk. De snit is eenvoudig, het is de afwerking van de schouders die mij meteen in het oog sprong. Plooitjes, een schoudervulling, ik zag het al zo voor me.                               Het maakproces viel iets tegen. Ik koos voor een soepelvallend stofje en ploeterde met de afwerking van de armsgaten. De bijpassende elastische biais die ik kocht, was te zwaar, deed het geheel volledig uitlubberen. Biais gemaakt van de stof zelf, zorgde ook voor een dikte, die de top geen eer aandeed. Dus na veel zuchten, tornen, naaien, zuchten, tornen, naaien,  en dat nog eens maal 3, besloot ik de armsgaten gewoon af te werken met een zelfgeknipte boord uit mijn laatste restje stof.  Het beleg dat werd vo