dinsdag 1 mei 2018

#meiplasticvrij

Al langer proberen we met ons huishouden een steentje bij te dragen tot een beter leven. Jong geleerd, oud gedaan. En ik sta soms versteld van de mooie manieren die ik mijn kinderen bijbracht (echt waar). Opruimen hier in huis is niet de sterkste kant van mijn kinderen, maar als ze zich luidop afvragen wie er hier in de berm afval durft achter te laten, dit oprapen en zelf in de vuilbak gooien, ben ik stilletjes wel heel fier op hen. De actie Mei Plasticvrij hoefde geen uitleg.
Op zich leven we al vrij bewust, weekmenuutjes opstellen, winkelen met eigen tasjes, zelf prikwater maken, koekendozen vullen met zelfgebakken koeken, drinkbussen met kraantjeswater, .... niets nieuws voor ons.  Al langer worden we geïnspireerd door Lies, vanaf deze maand willen we onszelf een spiegel voorhouden en kijken wat we nog kunnen verbeteren.
De dochters zijn er klaar voor en deelden dit met jeugdig Vlaanderen!
Dankzij hun kritische blik ben ik overtuigd dat we deze maand zeker zullen bijleren!
Meer info op www.meiplasticvrij.be
Wordt vervolgd ....


3 opmerkingen:

  1. Wat doen die dames dat super! (en ik doe mee!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je stil staat bij de hoeveelheid plastic die we tegenkomen in het dagelijks leven... Gelukkig worden we ons daar steeds meer bewust van. Je meiden zijn goed bezig! En met hen als enthousiaste gidsen weet ik zeker dat de plastic-vermindering bij jullie thuis succesvol wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat goed van je kinderen dat ze zo met afval omgaan. Zo jammer hoe mensen zo makkelijk hun rommel van zich afgooien buiten. Goede actie plasticvrij. Als uitdaging nog leuk ook. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen