Doorgaan naar hoofdcontent

Een nieuw seizoen, een nieuwe outfit!

Het leven is aan de rappen! Zeker als het de nieuwe collectie van SYAS betreft. Her en der verschenen sneakpeaks, en terwijl ik bij vorige collecties veel schoons zag passeren maar toch iets te lang treuzelde, liet ik deze keer geen kans voorbijgaan.
Ik scoorde het (wat mij betreft) schoonste stofje van de hele collectie. En niet alleen wonderschoon, ook superzacht en nog meer superlatieven.


Eens in je bezit, zijn er twee opties: de kast in om te koesteren en er niet in durven knippen, of meteen verwerken. Ik koos voor het laatste.
En laat dat meteen de beste beslissing van de voorbije maand zijn. Mijn zomervita kreeg een herfstversie. Perfecte match, die stof en dat patroon.

 

Poseren blijft voor mij een serieuze opdracht. Of neen, foto's van mezelf bekijken en dan kiezen welke ik openbaar toon, dat is nog lastiger. Als het aan mij lag, verschenen ze allemaal zonder hoofd. Maar daar hebben jullie natuurlijk ook niet zoveel aan. Dus spam ik jullie even met mijn beste poses!
En die broek, die is het resultaat van mijn grote opruimactie. Meer dan 10 jaar geleden gekocht, afgespeld om in te korten, en op de stapel UFO's beland. Tien jaar lang lag die daar een beetje vergeten te worden. Maar kijk ne keer, ze past nog! Een klein hoeraatje voor mezelf. Ik zal ze eerst maar eens effectief onder het naaimachien duwen om wat korter te maken!

Stof: Cosy Houseplants van SYAS gekocht bij Huis van Katoen
Patroon:Vita blouse van Bel'etoile

Stoffenstand 2019: 50 in, 66 uit

Reacties

 1. Wauw zeg! Je staat er super mee. Ik kocht dat stofje ook, ik probeer om het ook snel uit de stoffenkast te krijgen maar tja tis ook zo mooi om ga aaien šŸ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yes baby!
  Geweldige outfit! Fantastische broek ook šŸ˜

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer mooi !
  Ik zal wel te laat zijn om de mooie stof te kopen , kan pas woensdag naar t huis van katoen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi outfit, je staat er heel mooi mee! De foto's zijn echt wel mooi hoor, alleen zijn we voor onszelf te streng, ik herken mij er volledig in en vraag thuis ook vaak om foto's zonder hoofd ... Alleen vindt mijn man dat een beetje gek en helemaal niet nodig.
  Ik heb ook wel ufo's, maar 10 jaar , dat is eigenlijk gewoon wachten tot het model weer in de mode is hƩ ;-)
  Geniet van je nieuwe outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik begin vanavond aan de Thea blouse!!! Te gek voor woorden die stof

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, Ć©Ć©n intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn Ć¼berschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Mabel en Babette, een perfect huwelijk!

Het bloggen staat hier op een laag pitje. Corona brengt hier wat rust in alle hobby's. Zo ook in het naaien. Ik geniet van de vrije momenten thuis, ik kan zelfs comfortabel om met mijn eigen getreuzel, nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Maar de nieuwe Fibremood gaf me terug een zetje. Ik twijfelde wat ik zou maken, er staat zoveel moois in de laatste editie. Omdat ik nog nooit eerder een broek met rits en gulp maakte, besloot ik deze kans te grijpen, ik daagde mezelf uit.  Stof werd gekozen, gewassen en ... bleef liggen. Het patroon werd meermaals bekeken, ik nam mijn maten, en twijfelde. Mijn gek lijf blijkt heupen te hebben in maat 40 en een taille in maat 44.  Echt he, ik ben geen appel, geen peer, maar een boulet! Iemand ooit al eens een broek gezien die naar boven toe breder wordt? Mijn hoofd snapt er nog steeds niks van.  Her en der werd er advies ingewonnen, maar de twijfel bleef. Dus werd het patroon aan de kant geschoven en maakte ik het me gemakkelijk. De broekplan