Doorgaan naar hoofdcontent

En ... klaar!


Een tijdje geleden was ik begonnen aan een ballonrokje voor Noor. Het patroon komt uit de nieuwste Bizzkids, het stofje van het stoffenspektakel en de stof van de binnenkant is een restje van een pyamabroek.

Het zag er allemaal heel makkelijk uit, tot het rokje bijna af was: hoe ik ook maar probeerde, ik kreeg het rokje en de voering maar niet juist aan elkaar gezet. Na een avondje prutsen en vloeken, is het me dan toch gelukt. En ik ben er weer fier op.
Ondertussen heb ik weeral een aantal dingen bijgeleerd:
-volgende keer steek ik vlieseline in de tailleband.
-aangezien dit een aanpassend modelletje is (ik maak meestal rokjes met een elastiek in de taille) is het natuurlijk veel te groot. Dus heb ik met de hand twee knoopsgaten in de achterste tailleband gemaakt (let niet op het gebroddel) en met daar een elastiek in past het rokje perfect.
Zaterdag is er een babyborrel van een nieuw neefje en dan mag Noor haar nieuwe rokje dragen. Eerst nog op zoek naar een passend t-shirt en bijhorende kousen (maar volgens mij kan je daar bijna elke kleur bij dragen)

Wat betreft het keren van kleedjes (of rokjes) met voering, volg ik de blog van Naais (http://naai-s.blogspot.com/) op, zodat ik volgende keer niet meer zo moet klungelen.

Groeten

Reacties

  1. Echt heel tof! Bizzkids: dat ken ik niet! Moet k eens opzoeken! En zo leuk: mijn dochter heet ook Noor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Noor gaat zeker de show stelen op de babyborrel met haar nieuwe rok!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Alice

Er ligt alweer een nieuwe Fibremood in de rekken. En dat terwijl ik al mijn naaiplannen van de vorige editie nog niet kon uitvoeren. Daarom koos ik deze keer voor een simpeler projectje, een trui. Alice is een klassiek patroon waar je veel kanten mee uitkan. De V-hals kan zowel voor als achter gedragen worden, mouwen met of zonder boord, je kiest dus zelf de look van je trui. Ik maakte een maatje kleiner dan de maattabel me voorschreef, oversized is niet echt mijn stijl. In de werkbeschrijving staan de afmetingen van het afgewerkte product, zodat je steeds een idee krijgt van de maat het kledingsstuk, en zelf niet te hard moet nameten. Verder volgde ik gewoon de werkbeschrijving, enkel het beleg liet ik achterwege. De hals werd afgewerkt met dezelfde boordstof als de mouwen en de onderkant. En oh, wat ben ik blij, mijn V-tje lukte van de eerste keer. De stofkeuze bepaalt mee de stijl van je trui. En dan sta je daar in de winkel, overdonderd door het aanbod, en zijn keuze

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!