Doorgaan naar hoofdcontent

Op avontuur in Duitsland!

Oké, Duitsland klinkt niet exotisch als vakantiebestemming, maar een dichtbijhuisvakantie hoeft helemaal niet saai te zijn.

Na wat zoekwerk vonden we een leuk appartement op amper 250 km van huis, gelegen midden van de natuur, boven een paardenboerderij. De eigenaars, een jong Nederlands koppel, hadden alles voorzien en lieten ons genieten van de rust die hun woonst en de omgeving te bieden heeft. 

Die rust propten we vol met avonturen.

Gepakt en gezakt met een halve Decathlon wandelden we elke dag heel wat kilometers af.Ondanks dat de meisjes nog maar 9 en 7 zijn, verliepen de tochten meestal zonder gezever.
Voldoende rustpauzes inlassen was onze redding.Ook het aanmoedigen van zelfstandigheid werkte om gezeur tegen te gaan.
We volgende oeverpaadjes,


 klommen over, onder en tussen rotsen,bruggetjes


en deden trapjes, meters omhoog.
Maar vooral: we genoten van alles wat de natuur ons te bieden had!
Voor de geïnteresseerden: de wandelwegen vertrekken niet bij het appartement. We reden met de auto tot aan het vertrekpunt en wandelden bewegwijzerde routes:
- Het Römerpad, een pittige wandeling van 15km, door velden, bossen, rotsig gebied.
- Een rondwandeling aan de watervallen van Irrel, waarbij je ook door de Teufelsschluct stapt (16.5km)
-In Klein Zwitserland, Groot-Hertogdom-Luxemburg zijn kilometers bossen te bewandelen. Wij stapten van Mullerthal tot Berdorf en terug.


Reacties

 1. Oooh, ik heb wel interesse in jullie verblijfplaats. Heb je een linkje?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 16 km wandelen?? Dan kom ik met 2 kinderen minder thuis! Heel flink gedaan van die 2 meiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, dat ziet er daar wel mooi uit ség!! En chapeau voor de girls .... dat zou hier niet lukken met mijn 2 zagemannen zenne!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een flinke Stappers, en klinkt als n heerlijk verlof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's van een leuke vakantie precies! Ik tel ook af naar onze wandelvakantie. Binnen drie weken zit ik ook in de bergen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Mabel en Babette, een perfect huwelijk!

Het bloggen staat hier op een laag pitje. Corona brengt hier wat rust in alle hobby's. Zo ook in het naaien. Ik geniet van de vrije momenten thuis, ik kan zelfs comfortabel om met mijn eigen getreuzel, nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Maar de nieuwe Fibremood gaf me terug een zetje. Ik twijfelde wat ik zou maken, er staat zoveel moois in de laatste editie. Omdat ik nog nooit eerder een broek met rits en gulp maakte, besloot ik deze kans te grijpen, ik daagde mezelf uit.  Stof werd gekozen, gewassen en ... bleef liggen. Het patroon werd meermaals bekeken, ik nam mijn maten, en twijfelde. Mijn gek lijf blijkt heupen te hebben in maat 40 en een taille in maat 44.  Echt he, ik ben geen appel, geen peer, maar een boulet! Iemand ooit al eens een broek gezien die naar boven toe breder wordt? Mijn hoofd snapt er nog steeds niks van.  Her en der werd er advies ingewonnen, maar de twijfel bleef. Dus werd het patroon aan de kant geschoven en maakte ik het me gemakkelijk. De broekplan