vrijdag 27 april 2018

Hocus Pocus!

Ondanks mijn voornemen om mijn stoffenvoorraad te doen slinken, wordt er af en toe toch nog iets gekocht. Zonder schuldgevoel, want ik ben al heel blij met het resultaat na mijn opruimactie. Er werden stofjes weggegeven, geruild en verkocht, waardoor mijn kastinhoud al bijna halveerde.
Dus is er plaats voor iets nieuws. Al is de (door mezelf opgelegde) regel: kopen is verwerken, niet stockeren!
Toen ik vorige week in De Stoffenstraat passeerde, waren ze net tricootjes aan het aanvullen. Zwartwitte tricootjes, zo leek het. Niets was minder waar. Deze stof is de nieuwste hype in naailand. Bij aanraking met UV-stralen verandert de stof van kleur.
Ik twijfelde heel even, maar nam toch een lapje mee. Noor zou hiervoor haar neus wel ophalen, maar Ella, die kan ik daar nog heel blij mee maken.

Leuke stofjes hoeven geen ingewikkelde patronen. Ik greep terug naar de Simple Dress van Katrien, een toppertje (zowel het kleed als Katrien natuurlijk). De panden werden in twee geknipt, om toch een beetje contrast te creëren en het pyamagevoel te doen verdwijnen. En ik liet de twee elastiekjes in de taille achterwege om het motief niet te doorbreken.
Dat er eentje blij was, hoef ik jullie waarschijnlijk niet uit te leggen.Stof 2018: 10 in 27 uit

5 opmerkingen:

 1. Zo’n tof stofje! Daar kan ik er hier ook nog 2 blij mee maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig hé! De mijne hangt actueel te drogen aan de wasdraad se :)
  Ik ga een Solis maken (Sofilantjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, gij zalig zot geval! Hoe kan ik mijn portefeuille nu nog dichtknijpen als ik hier zo’n leuke dingen zie?! Tof tof tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik was ook toevallig in de naaiwinkel toen ze net die stofjes uitpakten. Ik wou er 2 en ze moesten nog in alle haast de prijs opzoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gaaf stofje! En natuurlijk ook een heel leuk jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen