woensdag 27 maart 2019

Zijzaak!

Mijn vorige 'werk'tas was dringend aan vervanging toe. Dus ging ik op zoek naar een patroon dat aan de vereisten voldeed: voldoende plaats om brooddoos en fruit mee te nemen, apart zakje voor mijn tikkaart en sleutels en een draagriem voor over de schouder.
De zoektocht leverde twee opties: De Stinger, een handige tas en gratis patroon van Girls in Uniform en Zijzaak, de tas uit Zo Geknipt 2.  Het internet werd afgeschuimd naar foto's en commentaren (echt, ik heb nog nooit zo lang en deftig referenties gezocht) Iets later zag ik op IG een prachtige versie van de Zijzaak passeren en de keuze was gemaakt. Het boek werd ontleend in de bib, bij Huis van Katoen vond ik de perfecte stofjes en ik vertrok op naaiweekend, overtuigd om naar huis te keren met de tas van mijn dromen.
Er werd geknipt, versteviging gestreken, genaaid en ondanks vele commentaren op het www, volstond de werkbeschrijving om mijn tas zonder problemen in elkaar te krijgen. Enkel op het einde werd er gevloekt. De laatste stap is het ritsflapje, dat ik op dat moment onmogelijk nog onder mijn machine kreeg (terwijl je ergens eerder in het patroon het ritsdeel gewoon vrij liggen hebt). Ook de versteviging voldoet helemaal niet aan de verwachtingen. Mijn tas leek net pudding. En ik was een beetje teleurgesteld. Nog steeds verliefd op de prahtige stofjes, maar het resultaat was niet wat ik voor ogen had.


Ik vroeg her en der wat raad en gaf niet op. Een placemat werd in stukken geknipt en met de hand in de tas genaaid. Maar echt handig was dit ook niet, dit was te stijf, net alsof er een kartonnen doos onder mijn arm stak. De foto's zijn trouwens genomen met de placemat binnenin, vandaar dat het hier en daar een beetje lubbert!


Gelukkig heb ik echt toffe naaivriendinnekes en zit er nu een volledige tas in Decovil tussen de buitenstof en de voering. Weg plooitjes en bobbels. En zo werd de tas nog min of meer mijn droomtas!patroon: Zijzaak uit Zo Geknipt 2
stof: Huis van Katoen

Stof 2019: 22 in, 14 uit (er is dus nog wat werk aan de winkel!)

3 opmerkingen:

  1. Ik heb dat ook ooit es gemaakt op naaiweekend en die was helaas ook te slappekes. De collega waar ik ze voor maakte, gebruikt ze nog wel elke dag, gelukkig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De stof die je koos is prachtig ! Ik kan begrijpen dat je teleurgesteld was toen bleek dat ze wat aan de slappe kant was. Maar nu is ze prachtig !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze is keimooi geworden, die tas van jou. De stoffenkeuze, de extra versteviging... echt super. Dit was de allereerste tas die ik ooit maakte, nog zonder de nodige kennis om alle probleempjes die jij opsomt op te vangen. Ik gaf ze cadeau als verzorgtas aan een (toen hoogzwangere) vriendin (toevallig ook mijn schoonzus), en nu drie jaar later gaat de tas nog steeds overal mee naartoe. Ik kan je je keuze dus niet kwalijk nemen. Wel tof dat je ook de Stinger overwogen hebt, hopelijk komt die nog een keertje aan de beurt. De link in je tekst naar het patroontje klopt echter niet helemaal. Deze gaat rechtstreeks naar de Stinger: https://girlsinuniformblog.com/2018/12/03/stingergiu/

    BeantwoordenVerwijderen